Ha a gulyásba tehén helyett malachúst rakok akkor azt hogy lehet nevezni?
Asszem a prosztóbb éttermekben is sertést tesznek a "gulyásba", mert az olcsóbb, mint a marha.
Tehát probléma áthidalva.
Szerintem ugyanúgy gulyás leves. Mi SOHA SEMMIT nem csinálunk marhával, mégsem nevezek át minden ételt, ami hagyományosan marhával készülne. Semmi értelme. Képzeljétek, nekem a húslevesem is inkább zöldségleves, mert nem teszek bele húst, csak egy pici zsírt, még sem úgy jön hozzám oda a családom, hogy "na kész a zöldségleves?".
Vagy ott van a lasagne. Kb minen háztartásban máshogy készül, mégis mindenki lasagnenak hívja ha már kerül bele tésztalap legalább, meg darálthús. Vagy a brassóiaprópecsenye. Egy kezemen megtudom számolni, hány ismerősöm csinálja sertésszűzből, mégis mindenhol brassóinak hívják, még a csirkéből készültet is.
#4: De hát az inkább nem is húsleves, hanem inkább erőleves. :)
(Imádom mindkettőt, vagy mindhármat, lényegtelen számomra, hogy hús, zöldség, vagy erőleves. Mindegyiket főzzük, és "sárga leves" a neve a gyerekeknél, azaz nincs berántva pirosra, mint a gulyás). :)
Pizzát, tepsiben szoktunk sütni, szépen sávonként felosztva, ki milyen feltéttel szereti -de ez off.:)
Azt a tippet viszont köszi, hogy miből kell (lehet) jó brassóit csinálni. ;)
Marhát amúgy mi is ritkán veszünk, mert egyrészt drága, másrészt macerás elkészíteni. Pedig imádjuk.
(sokkal-sokkal tovább kell főzni, hogy jó puha legyen...)
Prosztó étterem, kedves 3.? Te ennél gulyáslevest 2300 ft- ért?
Sok helyen azért tesznek bele sertéshúst, mert ezt tudják eladni!
Én is olyan prosztó vagyok asszem, hogy otthon is sertésből főzöm.
#8:
Igen, ennék annyiért. Ha gulyást kérek, az egyértelmű, hogy marha.
De hány helyen vitettem vissza, hogy ez sertés, és nem marha, tehát nem gulyás, én meg gulyást kértem. Természetesen a sertésgulyást nem fizettem ki.
Mondván, hogy akkor írja oda, hogy hamis gulyás.
#3 voltam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!