Ha a gulyásba tehén helyett malachúst rakok akkor azt hogy lehet nevezni?
Tisztelt 3.
A hamis gulyás hús nélkül készül, tulajdon képen zöldséges burgonyaleves.
Egyébként a szakirodalomban még szárnyas húsból is találsz gulyáslevest.
Ezt oktatják is.
7-es, ha azért nem raksz bele húst, mert úgy sem ennétek meg, akkor javaslom rakjál bele csontot, azt is kapsz a hentestől! A húslevesnél nem csak a hús ami lényeges, hanem a csontokból kifőtt zselatin, aminek pozitív hatásai vannak a szervezetre. Egy rendes húsleves a hűtőben másnapra úgy néz ki, mint a kocsonya.
Kérdező, azt is gulyásnak nevezi mindenki, sokan raknak disznóhúst a gulyásba, mert olcsóbb. Régen Magyarországon a marhahús mondjuk úgy, hogy "nem volt tétel", ill. ez nem igaz, mert az volt, de úgy egyáltalán a hús az volt, viszont a marhahús olcsóbb volt, mint a disznóhús, ma már ez nagyon nem így van.
Köszönöm a válaszokat. Én is szoktam hol ebből hol abból csinálni, van amikor vegyesen. Mondjuk ha disznóból csinálom, az azért van, mert nincs mindig időm 3 órát puhítani a marhát.
Igazából volt olyan ismerősöm is, akiknek otthon sok volt a csirke, és abból csinált, na az szerintem nagyon nemgyerebe volt.
A disznóval az a tapasztalatom, hogy nehezebb elrontani mint marhából, de nekem is a “kondásleves” ugrott be, ahogy más is írta. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!