Kezdőoldal » Ételek, italok » Nemzetek ételei, italai » Ha a gulyásba tehén helyett...

Ha a gulyásba tehén helyett malachúst rakok akkor azt hogy lehet nevezni?

Figyelt kérdés

2021. márc. 21. 18:53
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
88%
Ha sertesbol csinalod, hivd nyugodtan porkoltnek ... nem menobb a gulyas sem, csak marhabol van :D
2021. márc. 21. 21:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 12/24 anonim ***** válasza:
100%

Tisztelt 3.


A hamis gulyás hús nélkül készül, tulajdon képen zöldséges burgonyaleves.


Egyébként a szakirodalomban még szárnyas húsból is találsz gulyáslevest.

Ezt oktatják is.

2021. márc. 21. 22:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 13/24 anonim ***** válasza:
100%

7-es, ha azért nem raksz bele húst, mert úgy sem ennétek meg, akkor javaslom rakjál bele csontot, azt is kapsz a hentestől! A húslevesnél nem csak a hús ami lényeges, hanem a csontokból kifőtt zselatin, aminek pozitív hatásai vannak a szervezetre. Egy rendes húsleves a hűtőben másnapra úgy néz ki, mint a kocsonya.

Kérdező, azt is gulyásnak nevezi mindenki, sokan raknak disznóhúst a gulyásba, mert olcsóbb. Régen Magyarországon a marhahús mondjuk úgy, hogy "nem volt tétel", ill. ez nem igaz, mert az volt, de úgy egyáltalán a hús az volt, viszont a marhahús olcsóbb volt, mint a disznóhús, ma már ez nagyon nem így van.

2021. márc. 22. 07:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 14/24 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat. Én is szoktam hol ebből hol abból csinálni, van amikor vegyesen. Mondjuk ha disznóból csinálom, az azért van, mert nincs mindig időm 3 órát puhítani a marhát.


Igazából volt olyan ismerősöm is, akiknek otthon sok volt a csirke, és abból csinált, na az szerintem nagyon nemgyerebe volt.


A disznóval az a tapasztalatom, hogy nehezebb elrontani mint marhából, de nekem is a “kondásleves” ugrott be, ahogy más is írta. :)

2021. márc. 22. 09:39
 15/24 A kérdező kommentje:
Ja, az árhoz, nálunk kicsit drágább a marha, de emlékszem, amikor a 90-es években volt a kergemarhakór hisztéria, még nem tudtam főzni, de az akkori iskolai haverom apja vásárolt fillérekért, és jót bográsoztunk.
2021. márc. 22. 09:43
 16/24 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem az is gulyás.
2021. márc. 22. 14:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 17/24 anonim ***** válasza:
A gulyás marhapásztor,ha sertésből csinálod,szerintem sertéspaprikás vagy pörkölt lesz,attól függően,hogy mennyire sűrű.
2021. márc. 23. 08:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 18/24 A kérdező kommentje:
17, na de híg lével levesként krumplival lehet paprikás? Mondjuk annyira nem tudom a különbséget a paprikás és pörkölt közt sem.
2021. márc. 23. 09:22
 19/24 anonim ***** válasza:
Én sertésből szoktam csinálni, mert a marhahúsból inkább húslevest főzök. Nem mintha olyan gyakran vennék marhahúst, mert aranyárban van.
2021. márc. 25. 11:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 20/24 anonim ***** válasza:
100%
11-es, a gulyásleves alapja is a pörkölt, csak fel van öntve vízzel + kerül bele zöldség, krumpli és tészta is.
2021. márc. 25. 11:44
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!