Molnarmarcell21 kérdése:
A paprikás krumplit a kolbászt az elején vagy a végén teszitek bele?
Figyelt kérdés
A recepteket böngészve alapvetően kétfajta megközelítéssel találkoztam:
- az egyik az utolsó pár percre szeleteli bele a kolbászt,
- a másik az elején lepirítja kicsit és azzal együtt főzi meg a krumplit.
Nálatok hogy szokás?
2021. márc. 12. 18:55
A kérdező szavazást indított:
a kolbászt az elején szoktam beledobni
a kolbászt a végén szoktam beledobni
33 szavazat
1/10 anonim válasza:
Az elején, lepirítom. Finom, füstös ízt ad neki. Már a hagymát is a kolbászos zsírban dinsztelem az elején, a kolbásszal együtt.(Sőt. Egy paprikát is felkockázok kicsire és együtt pirítom velük, szeretem az ízt, amit ad) Utána a krumpli és a fűszerek, majd a végén - ha épp olyan kedvem van - 1-2 virslit is belekarikázok.
2/10 anonim válasza:
Keményebb kolbászt az elején (de nem lepirítva, hanem amikor már fő), puhábbat (pl. lecsó) a végén, amikor már puhul a krumpli.
3/10 anonim válasza:
Én is az elején, amikor a hagymát már félig megsütöttem.
4/10 anonim válasza:
Én az elején kicsit átpirítom, kiszedem, és annak zsírjára teszem a szalonnát, majd a hagymát. Végül a főzés vége előtt 10 perccel visszateszem a kolbászkarikákat.
5/10 anonim válasza:
Attól függ, hogy milyen a kolbász.
A jófajta házikolbász kibírja a főzést és nem lesz végére ízetlen, sőt a krumpliba is belefő az íze.
A bolti aromásított dolgokat a végén célszerű beletenni, mert egyébként semmi íze nem marad, csak az illúzió, hogy kolbász is van benne, de az eredmény olyan, mint a kotonba töltött fűrészpor.
6/10 anonim válasza:
Egyáltalán nem teszek bele, nekem teljesen elrontja a krumplit. Nálunk a családban meg az ismerettségi körben sem használ senki húsfélét, szalonnát, sonkát, kolbászt a paprikás krumpliba, az úgy már nem az igazi.
7/10 anonim válasza:
Én először mindent összevágok, majd az olajat felmelegítem, a hagymát üvegesre párolom, utána mehet bele a pirospaprika, krumpli, kolbász, fokhagyma,víz. Így főzöm egy kis ideig, majd mehet a só, bors és újabb adag víz. És addig főzöm, ameddig nem puhul meg a krumpli.
8/10 anonim válasza:
Én úgy csinálom, hogy az elején zsíron megfuttatom a hagymát, rá a pirospaprikát, arra a felkarikázott lecsókolbászt. Kissé összepirítom. Jöhet rá a feldarabolt krumpli, megkeverem, jön rá a só és bors, ismét megkeverem. Aztán felöntöm annyi vízzel, hogy éppen ellepje az egész kaját. Leveszem közepes hőfokra, lefedem és fél óra múlva kész. Közben néha megkeverem. Ennyi.
9/10 anonim válasza:
8-as vagyok, a receptet anyukámtól tanultam. Ő is mindig így csinálta. Szalonnát meg fokhagymát sosem tett bele. Akinek meg nem tetszik, nyugodtan lepontozhatja. Az úgyis szokás. :)
10/10 anonim válasza:
Én is-is.
Puhább kolbász szétfő, így a végén szoktam beledobni ha szeretnék szép egész karikákat. Viszont jó ízt ad az egész ételnek, így mindenképp rakok bele az elején is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!