Ezt a kínai jellegű kész tésztaételt, hogyan lehetne otthon elkészíteni?
vagy van ennek neve, vagy ehhez nagyon hasonló?
Összetevők
Főtt tojásos tészta szójaszósszal (46,2%) [tojásos tészta (búzaliszt, ivóvíz, tojáspor, étkezési só), ivóvíz, szójaszósz (ivóvíz, szójabab, búza, étkezési só), repce étolaj, kurkuma], Szójával ízesített szósz (21,3%) [ivóvíz, vöröshagyma, szójaszósz (ivóvíz, szójabab, búza, étkezési só), cukor, gyömbér, kukoricakeményítő, repce étolaj, fokhagyma, fűszerkeverék (karamell, méz, ételecet, fűszerek, aromák), ételecet, étkezési só, fűszerek, zselésítőanyag (pektin), szárított fokhagyma], Párolt zöldségek változó arányban (17,5%) [zöldbab, sárgarépa, piros paprika, zöldborsó], Párolt csirkemellfilé kockák (15%) [csirkemellfilé (86%), ivóvíz, kukoricakeményítő, étkezési só]
Én yakisobát szoktam gyakran csinálni, most is van még maradék.
Wokban/nagy, vastag serpenyőben lepirítod a húst pici sóval. Kiveszed, ugyan abban pirítasz hagymát, fokhagymát, gyömbért, rádobod a zöldségeket. A yakisobánál én káposztát, gombát, répát szoktam, de lehet cukkini, paprika, brokkoli, bármi. Átpirítod ezeket it. Közben megfőzöd az ázsiai tésztát (én ázsiai boltban veszem, múltkor volt a lidlben is, meg szerintem máshol is).
Kikevered a szószt. Nekem olyan receptem van, ahol Worchester, ketchup, szójaszósz, osztriga szósz, pici cukor (vagy méz), Sriracha, szezám olaj.
A zöldségre visszadobod a húst, rá a tésztát, kevered, pirítod és közben rálocsolod a szószt.
Én először félig megfőzöm a tésztát, a tészta főző levéből elteszek egy bögrével.
A zöldségeket magas hőfokon olajos serpenyőben megpirítom, ha sok a zöldség, 2 adagban, hogy ne főjön. Picit roppanósnak kell maradnia.
Kiszedem a zöldségeket, pirítok fokhagymát, csilit, gyömbért, ha kell plusz olajat öntök.
Előzőleg elkészített szószt ráöntöm: fekete szójaszósz, fehér szója szósz, méz/cukor, (só ha kell még, bár a szójaszósz elég sós), pici szezámolaj, fehérbors, szecsuáni bors, sriracha -ez egy csiliszósz- esetleg pici rizsecet, kukoricakeményítő is mehet bele, néha teszek bele miso pastát.
Szóval ráöntöm a szószt, hozzáadom a félretett tészta főzőlevet, aztán a tésztát. Pár percet fő még a tészta, nem kell teljesen megfőnie, al dantéra szoktam, a végrén belekerül a pirított zöldség.
Tálaláskor megszórom apróra vágott újhagyma zöldjével, és pirított szezámmaggal.
Azt elfelejtettem írni, én egyszerű spagettit használok, durumtésztásat, nekem teljesen megfelel így is.
2es vagyok, bocsi az lemaradt, mert én vega vagyok, de ha húst vagy tofut akarsz bele, azt is külön pirítsad.
A kínaiak úgy főznek, hogy hatalmas lángon vas wokban, emiatt szinte pillanat alatt megpirulnak a dolgok, nem főnek(!), közben rázogatják a wokot, hogy ne égjen le. Hogy minden piruljon és ne főjön, külön-külön tesznek bele mindent a wokba.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!