Mik lehetnek ezek a sváb (sós) tésztafélék?
A nagyszüleim svábok, a mamám sokszor csinálta ezeket a tésztaféléket az ebéd mellé. De mindig csak fejből, nem írta le, és már nem emlékszik receptre. Valaki ismeri ezeket, és ha igen, tud adni receptet?
1. Sós, fonott tészta. Legtöbbször bableveshez ettük. A tetejét durva, nagyszemű sóval kellett megszórni.
2. Ez egy kb. tenyérnyi kis cipócska. Javarészt világos, könnyű és puha, viszonylag sós, azonban az alja egy ropogós, barna, kb. fél centi vastag, rendkívül sós tésztaréteg. Ezt szintén bableves, babfőzelék mellé ettük.
Nem tudom segít-e, de (fonetikusan leírva) az egyik neve "tanklész / tanklesz", a másik pedig "szalcflécli", talán a Salz + Spätzle szavakból összerakva, de ez csak egy tipp. Sajnos nem tudom melyik melyik, nagyon kicsi voltam, amikor utoljára találkoztam ezekkel az ételekkel.
Valaki tudja, mik lehetnek ezek?
1. > sos fonott kalacs
2. > burgonyas pogacsa
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!