Milyen köretet adnátok a savanyú vetrecéhez?
Savanyú vetrece vadhúsból
Előző nap előkészítem a vadhúst, jelen esetben szarvas aprólékot és belsőséget. Letisztítom a hártyáktól és az inaktól, csíkokra vágom és bepácolom. A pácléhez ecetet, fehérbort, babérlevelet, kevés sót és ízlés szerint zöldfűszereket keverek ( majoránna, kakukkfű, borsika fű, stb).
Felteszem a szalonnát pirítani (vegyesen füstölt és húsos szalonnát), ha megpirult a szalonnát kiveszem és bele teszek vajat, ami egy kicsit lágyítja a szalonna füstösségét. Ezután üvegesre pirítom a hagymát és a fokhagymát. Ha a hagyma már jó, akkor megszórom piros paprikával és bele teszem a jól lecsöpögtetett húst (a belsőséget majd csak később), vissza pirítom zsírjára, majd hozzá adom a borsot, majoránnát, babérlevelet, citromhéjat és a vissza teszem a szalonnát. Kevés paprikát és paradicsomot teszek bele. Mikor a lecsós alap is szétfőtt, akkor egészet felöntöm száraz fehér borral és lassú tűzön főzni kezdem, ha elfövi a levét, akkor az előző nap a szarvas csontokból főzött alap lével pótolom. Mikor a hús megpuhult, kiveszem a babérleveleket és a citromhéjat, majd elkészítem a habarást. A tejfölt elkeverem egy kevés lisztel csomómentesre, mustárral és citromlével pikánssá teszem, majd hozzá keverem a pörkölthöz.
Jó étvágyat kívánok!!!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!