Hazi tej automatabol vett tejet hogy kell fogyasztani?
Mi csak úgy megisszuk, vagy megaltatjuk szobahőmérsékleten. DE garanciát arra vállanak, ha forralva iszod. Viszont sose hallottam még hogy bárkinek ártott volna, anyukám húsz éve hordja -- igaz, hogy közvetlenül a tehéntől, nekik sem ártott a nyers tej soha. Az automatában is sokkal frissebb mint a zacskós tej, és jó hűtőláncon meg, szerintem nyugodtan ihatod. Én volt, hogy ott leittam a kannából: eléggé hideg, épp csak meg tudtam inni. Rá kell írniuk, hogy forrald fel, a Népegészségügy csak így ad engedélyt. Magyarországon nagyon szigorúan veszik mind az egészségügyi mind az állategészségügyi szabályokat.De ha szereted a forralt tej ízét, felforralhatod, majd vissza is hűtheted, vagy kakaónak elkészíted.
De ebben az esetben érdemes előtte pár órára letenni a hűtőben széles szájú üvegbe, és látod oldalt a felszállt tejszínt, azt le tudod szedni evőkanállal róla, tejszínként használod. Mert a forralt tejen ez csak pille lenne, és azt sokan nem szeretik(bár az a legjobb)
dehogy megy ki belőle a fehérje:)) régen azért lkellett fölforralni, mert a teheneknél még előfordult betegség, amit a tej forralásával csírátlanítani lehetett.
ma már minden magyarorzsági tehén gümőkormentes, egészséges, szóval a tej nyersen is fogyasztható.
de az eltartahtóság érdekében a forralás fontos.
üdv-tejes-
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!