Kezdőoldal » Ételek, italok » Nemzetek ételei, italai » Absente - milyen ital? Hogy...

Absente - milyen ital? Hogy kell fogyasztani?

Figyelt kérdés
Kaptunk egyet, és van hozzá egy szűrőlapát féle. Azt mire kell használni? Sajnos nincs rajta semmi magyar szöveg. Légyszi írjatok infót erről a likőrről!! Előre is köszi!
2008. dec. 4. 19:46
 1/5 anonim ***** válasza:
80%
Abszint. Egy pohárba kevés vizet töltesz, ráteszed a szűrőlapátot, arra egy kockacukrot. Áttöltöd rajta az abszintot (jó esetben szép zöld, de lehet fehér, vöös vagy kékes is). A kockacukrot meggyújtod, így beleolvad a pohárba. Ami nem, azt megeszed. Ezek után lehet inni. (Azt hiszem a Teljes napfogyatkozás és a Jhonny Depp féle hasfelmetszős filmekben is isszák, nézz bele.)
2008. dec. 4. 19:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 anonim ***** válasza:
84%
Azért annyit még hozzátennék, hogy ez véletlenül sem likőr. Nagyon vigyázz vele, 80% körüli az alkoholszintje, és még az italt bíró férfi ismerőseim is összegörnyedtek tőle. Szóval nem éppen a legkellemesebb ital.
2008. dec. 4. 20:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/5 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat! :o)
2008. dec. 7. 15:00
 4/5 anonim válasza:
60%
az abszint egy eros novenyi kivonatokbol keszult ital kb 70-80 % os alkohol tartalommal. szoval utos ital nem kell tulzasba vinni vele. lehet erezni rajta a novenyi olajokat mikor iszod annyira koncentralt :) fogyasztasol annyit hogy en tomenyen szeretem de egy izgalmasabb modja a fogyasztasnak az ha egy evokanalba cukrot teszel ezt felontod abszinttal meggyujtod es meg eges kozben a szadba teszed hirtelen es lenyeled hihetetlenul jo es izgalmas is ( bajuszosoknak nem ajanlom :P ) jo iszogatast :)
2009. júl. 3. 09:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/5 Phoney ***** válasza:

Aki véletlenül olvassa, el ne higyje ._.


Az Absente 55 fokos, abszintnak nem tekinthető (kivéve a "Bitter" változatot), ez ánizslikőr (pastis) egy kicsi ürömmel, de a csillagánizson kívül nem nagyon érezhető semmi. Elég "krémes" hatása van, az alkoholt nem túlzottan érezni.


A cukor begyújtása eleve egy gyökér divat, de ehhez a fajtához különösen rossz ötlet. Érdemes felönteni egy kevés, minél hidegebb vízzel, mert szép louche-t ad és javul az íze.

2010. máj. 15. 10:40
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!