Kezdőoldal » Ételek, italok » Nemzetek ételei, italai » Milyen jellegzetes német...

Milyen jellegzetes német ételek vannak?

Figyelt kérdés
(Kolbászon kívül :D)
2020. szept. 24. 15:11
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
100%

10: félig igaza van a 9-esnek! Török ember, de berlini találmány. :)

[link]

2020. szept. 28. 17:04
 12/19 A kérdező kommentje:

"It was not until a century after its invention that döner kebab was introduced and popularized in Istanbul, most famously by Beyti Güler. His restaurant, first opened in 1945, was soon discovered by journalists and began serving döner and other kebab dishes to kings, prime ministers, film stars and celebrities.[13] It has been sold in sandwich form in Istanbul since at least the mid-1960s.[10]"

[link]

2020. szept. 28. 17:10
 13/19 anonim ***** válasza:
55%
A német döner kebab tök más mint a török. A bevándorló törökök egy a helyi ízléshez igazodó egyedi ételt találtak ki. Kb ez az egyetlen olyan étel ami egész Németországban kapható és nem csak egy régióra jellemző. Olyan mint a hollandoknál a kapsalon.
2020. szept. 28. 17:21
 14/19 anonim ***** válasza:
23%

Kérdező hiányos a topográfiai ismerete ? Hiszen Törökország fele Európában található !

Döner Németh étel akkor lett török-törökös mikor kebabbal keverték valamikor 70-években .

Nézzen utána jobban !

2020. szept. 29. 04:43
 15/19 A kérdező kommentje:

Az a kis csücsök lenne a "fele"?

Az is csak addig, amíg vissza nem vesszük.

2020. szept. 29. 17:39
 16/19 anonim válasza:
73%

Amíg vissza nem vesszük?

Lol. Mikor indulsz visszavenni?

2020. szept. 29. 18:43
 17/19 A kérdező kommentje:
Nem ti, hanem mi. Ti is mentek haza, nyugi.
2020. szept. 30. 21:35
 18/19 anonim ***** válasza:
69%

Én mindig is azt hittem, hogy a döner török étel. Bár sehol nem találtam rá magyarázatot, hogy német lenne, de ha valaki szerint igen akkor fejtse már ki bővebben, mostmár kíváncsi vagyok :D

Amúgy szerintem sincsen kifejezetten német származású étel, közel ugyan azokat eszik, mint bárki más Közép-Európában, csak legfeljebb máshogy készítik el.

Többnyire a krumpli ételeket részesítik előnyben, köretként is, fő hozzávalóként (krumpligombóc pl), na meg a sült húsok, húsgombócok, hús szeletek mellé mindig szószt tesznek (fentebb emlíették a barna szószt, az alap), kolbászokból is van náluk bőven egyedi specialitás (fehér kolbász bajoroknál), random saláták friss zöldségekből (paradicsom, uborka, reszelt répa), francia saláta, köretként krumplisaláta (bár ez inkább Osztrák, de Németországban is eszik). Ritkább, hogy savanyúságot esznek főétel mellé, mint mi.

Desszertekkel nem nagyon vagyok képbe, de nagyon közkedvelt amiben alma van (almáspite és társai) meg sok egyéb.

Fentebb említett ételekkel (pirított krumpli felvágottal, tojással, meg a Sajtos nokedli, Gulash stb) ezekkel inkább Ausztriában (Tirol) találkoztam sokat, de elképzelhető, hogy a Németeknél is hagyományos.

2020. okt. 9. 12:55
 19/19 anonim ***** válasza:
32%
Gondolom itt a németekre ráerőltetett multikultira akartak célozni.Sajnos,ebben van igazság.
2020. nov. 5. 18:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!