Milyen jellegzetes német ételek vannak?
szinte nincs is olyan hogy "német" étel. Van szász, bajor, vesztfáliai, stb. stb.
Königsberger Klopse
jutott eszembe, de sztem ez se "generál_" német...
Käse Spätzle:Sajtos nokedli lyoni hagymával
Geröstl:Pirított burgonya maradék húsokkak felvágottal,tükörtojással
Kartoffel Klöse:Burgonya gombóc
Sauer Braten:Savanyú Marhasült
Csak egy pár
Néhány klasszikus itt Svábiában:
LKW: Leberkäswecken, azaz egy szelet Leberkäse zsemlében.
Schnipo: Schnitzel mit Pommes, egy szelet rántotthús sültkrumplival.
Maultasche: valamivel töltött tésztabatyuk, lehet benne darálthús, zöldség, etc.
Spätzle, Käsespätzle: kb. mint a nokedli, önmagában köret, vagy sajttal, szalonnával, hagymával megbolondítva önálló étel.
Semmelknödel: Zsemlegombóc, hagymával, petrezselyemmel. Van ahol főétel, van ahol csak köret a hús mellé.
Gulasch: távolról (nagyon távolról) hasonlít a pörkölthöz, de a hús szaftja helyett általában külön készítenek hozzá valami szószt.
Frikadellen: Fasírt.
Braune Soße: A barna szósz, amit mindenre ráöntenek, mert különben ízetlen lenne. A legtöbb sült- és rántotthús ebben tocsog.
Döner: Magyarországon giroszként ismert forgatva sütött hús. Megtalálható minden sarkon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!