+ 1 a 4-es válaszolóra.
Az ilyen típusú néhány alapanyagos nagyon egyszerű ételeket egymástól függetlenül sok helyen kitalálják, így van, ahol ismerik , hogy a gabonát nem csak lisztté lehet őrölni, hanem darává is , meg a tejet, ott a tejbegrízt is ismerik.
Egyébként én most egy török étteremben dolgozom, ott az egyik desszert gyakorlatilag tejbegríz. Annyi, hogy főzés előtt egy kicsit megpirítják a grízt vajon.
De amúgy dolgoznak kukorica, és bulgur darával is.
Gyakorlatilag az őskorból. A gabonák legkorábbi elkészítési módja volt az ilyen kásák főzése, a lepények és kenyerek is ezekből fejlődtek ki (amikor ezeket kisütötték).
Ha szigorúan búzagrízből és tehéntejből gondolod, akkor ott találhatták fel, ahol először volt együtt búza és fejőstehén. Elvileg mindkettőt kb. 10 ezer éve kezdték termeszteni ill. tenyészteni a Közel-Keleten.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!