Hogyan készül a Kis Loren (Quiche Lorraine)?
Quiche Lorraine: Kétfélét próbáltunk ki, az első a legnépszerűbb a franciáknál, a Quiche Lorraine (kis loren), a másik spenótos.
Csak a töltelékben különböznek, az első néhány lépés ugyanaz.
1. Veszek egy előregyártott , kinyújtott, és feltekert levelestésztát a boltban. ( a legolcsóbbat a Auchanban találtam, saját termékük, és csak 35 cent!) A "PATÉ FEUILLETÉE" alkalmas erre a célra.
2.Keresek egy akkora tűzálló, lehetőleg kerek tálat, amibe beleillik a tészta, és kivajazom az edényt, majd beleteszem a tésztát.
3. Bekapcsolom sütőt, előmelegítem 180-200 fokosra.
4.Eldöntöm, hogy milyen tölteléket készítek. Vagy szalonnásst, vagy spenótos.
Szalonnás (Lorraine):
40 dkg apróra vágott bacont serpenyőben zsírjára pirítok, majd hozzáteszek apróra vágott vörös-, lila-vagy újhagymát, vagy esetleg mindegyikből egy keveset. Ha megpirultak, félreteszem hűlni.
Öntet: Egy keverőtálba teszek 4 tojást, (héja nélkül, hihi),összekeverem 4 dl tejszínnel (egy részét lehet helyettesíteni tejjel, v. tejföllel is), reszelek bele sajtot , jó bőven, de még folyós maradjon az állag(gouda, parmezán, ömlesztett is jó, bármi, amit szerettek), só, bors.
Spenótos:
A 30dkg friss spenótot leforrázom, egy pici szódabikarbónát szoktam a forrázóvízbe tenni, hogy szép zöld maradjon. Só, bors rá.
Öntet: keverőtálba 2 tojás, fokhagymát reszelek bele, 3dl tejfölt, (én nem a lilát használom, mert az túl sűrű és zsíros ehhez) reszelt sajt, só, bors. Lehet lazítani tejjel, lényeg hogy folyós maradjon.
5.A sütőedényben várakozó tésztára ráteszem a szalonnás-hagymás keveréket, és a hozzávaló öntettel nyakon öntöm.
A spenótosnál a lecsöpögtetett spenótot elosztom az edényben és ezt is leöntöm a hozzávaló öntettel.
6.Még a tetejére lehet plusz sajtot reszelni.
7. Mehet a sütőbe, 180 fokon kell sütni, amíg szép színt nem kap a teteje, tűpróbával megnézzük, hogy megsült-e, de az evéssel várni kell míg valamelyest lehűl.
Hidegen is isteni. Sőt mi másnap felmelegítettük a sütőben és megkockáztatom, hogy még finomabb volt, mint frissen!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!