Szerintetek miért alalkult ugy Magyarországon, hogy az emberek nem vagy csak ritkan esznek hüvelyeseket (bab/lencse stb)?
Keves egeszsegesebb dolog van a kulonbozo baboknal, lencsenel, csicseriborsonal, miert van az, hogy ma Magyarorszagon meg egy szegenyebb korulmenyek kozott elo csalad is inkabb farhatat vesz, vagy szalonnat, ahelyett hogy venne ugyanakkora osszegert fel kilo / kilo babot ami taplalo, finom, egeszseges es olcso?
Miert nem terjedt el itthon jobban a huvelyesek iranti szeretet?
Én pl. szinte minden héten eszem hummuszt…
Lencséből van itthon vagy ötféle! Csinálok salátát (beluga lencséből), hegyi lencsém is van, és persze vöröslencse is, meg sárga is.
Babot is rendszeresen készítek. zöld, sárga, vesebab, vörösbab, black-eye, menyecskebab, és még vagy háromfélét szoktam venni...
A fizikai munkát végzö embernek ugyan kalória kell, de a hús és bab közt nem sok a különbaég!
100 g húsban általában 100-130 kcal van, 100 g (megfött) babban, lencsében meg 115, a csicseriborsóban 140!
Magyarul hüvelyesekböl sem kell többet enni ugyanannyi kalóriabevitelhez!
Mellesleg igen sok fizikai munkát végzö (kömüves, autószerelö) embert ismerek, aki vegetáriánus vagy vegán, és nincs kalóriahiánya hús nélkül sem!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!