Kezdőoldal » Ételek, italok » Nemzetek ételei, italai » Szerintetek miért alalkult...

Szerintetek miért alalkult ugy Magyarországon, hogy az emberek nem vagy csak ritkan esznek hüvelyeseket (bab/lencse stb)?

Figyelt kérdés

Keves egeszsegesebb dolog van a kulonbozo baboknal, lencsenel, csicseriborsonal, miert van az, hogy ma Magyarorszagon meg egy szegenyebb korulmenyek kozott elo csalad is inkabb farhatat vesz, vagy szalonnat, ahelyett hogy venne ugyanakkora osszegert fel kilo / kilo babot ami taplalo, finom, egeszseges es olcso?

Miert nem terjedt el itthon jobban a huvelyesek iranti szeretet?


2020. máj. 5. 13:01
1 2
 1/15 A kérdező kommentje:
*alakult
2020. máj. 5. 13:01
 2/15 anonim ***** válasza:
86%

Ezelött 50-100 évvel az emberek hüvelyeseket, káposztaféléket meg krumplit ettek, ha kevés pénzük volt, hús csak hét végén volt, meg esetleg egyszer hét közben.

Aztán jött a "jólét", és mindenki elkezdett húst enni hússal, mert kapahtóak lettek olcsó húsfélék is, a hüvelyesek eg káposztafélék "prolikaják" lettek, és ez maradt azóta a norma.

Aki nem vagy kevés húst eszik, abba belekötnek, ezért inkább az olcsó hús, mint szárazfözelékek vagy hasonlók.

2020. máj. 5. 13:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/15 Noblesse Oblige ***** válasza:
85%

Szerintem a bab az nálunk megy.

Én nemcsak főzeléknek eszem, de nagyon jó fasírt alapanyag is.

2020. máj. 5. 13:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/15 anonim ***** válasza:
88%

Szerintem még tipikus magyar kajak.

Mellesleg sokak gyomra nem bírja.

2020. máj. 5. 13:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/15 anonim ***** válasza:
85%

ezeket szerintem sokan csak főzelékként és levesként ismerik és azt meg nem szeretik olyan sokan


nekem amúgy a babtól fáj a hasam, már kis mennyiségtől is (pedig nem vagyok rá allergiás), de lencsét mostanában kb. havi szinten szoktam enni főzelékként

gyorsan megvan, nem kell hozzá sok dolog és amúgy tényleg olcsó

régebben azért is ettem ritkán, mert ez ilyen tipikus újévi étel és ezért év közben nem is nagyon jutott eszembe, hogy csináljak

2020. máj. 5. 13:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/15 Miss Endzsi ***** válasza:
84%
Én mindig csinálok vagy lencse, vagy babfőzelék ezt hús helyett. A sárgaborsót krémlevesnek, zöldbabot, borsót párolva köretnek rizs mellé.
2020. máj. 5. 14:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/15 Miss Endzsi ***** válasza:
79%
*babfőzeléket
2020. máj. 5. 14:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/15 anonim ***** válasza:
82%

Nem tudom, milyen statisztikai mintavételből állítod mindezt...???

Abszolút alapélelmiszer, tömegek fogyasztják.

2020. máj. 5. 14:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/15 A kérdező kommentje:

Szamtalan isnerosom (atlag magyarok) beleertve a sajat csaladomat is, korulbelul havi egyszer ha eszik bablevest/fozeleket es ebben ki is merult a dolog.

Lencset CSAK ujevkor.

Csicseriborso pedig egy “uri huncutsagnak” nevezett valami.

2020. máj. 5. 15:54
 10/15 anonim ***** válasza:
84%
kérdező: akkor ne állítsd azt, hogy "Magyarországon az emberek..." hanem írd azt, hogy "az ismerőseid".
2020. máj. 5. 15:58
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!