Magyarországon ismerik a burekot?
Figyelt kérdés
Ez egy szerb-albán étel. Csak kíváncsi vagyok Magyarországon mennyire ismert, mert itt Vajdaságban is elterjedt2019. nov. 13. 09:15
11/15 anonim válasza:
En a szerbiait imadom mashol nem vettem meg olyan finomat mint ott.
12/15 anonim válasza:
Én Törökországban találkoztam vele, ott 'börek'-nek hívják.
13/15 anonim válasza:
persze, a peksegekben is kapni, omlinarban is nem csak az albanokban
14/15 anonim válasza:
A törökök böreknek hivjak, az ö tesztajuk vastagabb.
A jugok sokkal vekonyabb tesztaval csinaljak, es megmondom, nekem ez a verzio jobban bejön (bar eszneletlen zsiros :D).
A legjobb hozza ayran-t inni myammmi
Viszont a törökök szivar böreket is imadom
Van sajtos (ami inkabb a turora hasonlit), krumplis, daralt husos, valamint spenotos-sajtos. En eddig csak ezekröl hallottam.
Szerintem az edes burek az inkabb ilyen magyarositott verzio lehet:D
15/15 anonim válasza:
Az édes verzió tuti magyar „találmány”, a Balkánon a burek hagyományosan „sós” étel. Tehát, a töltelék sosem édes (sajt, hús, spenót).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!