Melyik ország konyháját szeretitek a legjobban?
A magyart. Egy ideje már nem ott élek, és a legtöbb dolog nem is hiányzik Magyarországról, de a magyaros ízvilág az néha nagyon.
Persze a legtöbb dolgot itt is meg tudom főzni, de azért helyi alapanyagokból mégsem teljesen ugyanaz...
De ha külföldit kell választani, akkor az olaszra tenném a voksom. Mind a különféle tésztaételeik, mind a pizza magy favoritom.
A legkevésbé az angolt szeretem. Pláne a magyarhoz képest alig használnak fűszert, jellemzően túlfőzik pl a zöldségeket (bezzeg a steaket csak véresen tartják az igazinak, brrr...), gravy és főtt bab minden (minden!) mellé, nem is beszélve az émelyítően édes péksütemények tömkelegéről. Amíg tartott az újdonság varázsa, szívesen próbáltam ki a helyi ételeket, de gyorsan elmúlt az a varázs...
Az a helyzet, hogy a legtöbb országnak vannak nagyon jó kajái, és ami jó, az jó, azt nem lehet elvitatni.
Egyébként : magyar, mexikói, olasz ... kb az első 3, de ahogy mondtam, rengeteg kiváló étele van sok nemzetnek.
Igaz, hogy az ízlés eltérő, de a tapasztalatom azt mutatja, hogy ami tényleg egy jól eltalált étel, az 10 emberből 9-nek ízlik.
Spanyol, és japán ételek között is rengeteg jó van!
Az USA pl egy baromi nagy ország, teljesen mások a klasszikus ételei délen, északon, vagy a keleti parton.
Hozzám a déli államok érdekes, karakteres ízvilága áll a legközelebb.
Nagyon szeretem az itthon kapható kínai és indiai ételeket. Sajnos az igazit még nem volt alkalmam megkóstolni.
Az olasz tészta ételek is a kedvenceim közé tartoznak.
Az angol és a német konyhát kevésbé kedvelem, de azért vannak finom ételeik.
Magyart
De egyetértek a 2-el, a szlovák konyha is nagyon finom, a legközelebb áll a magyarhoz.
Az olasz rokonság miatt "olaszul" is eszem, de nekem ott túl sok a tészta. Angol, német íztelen, a franciában sok a csiga és a tengeri herkentyű, amiket kifejezetten utálok.
Olasz, imádom a tésztát.
A minden-csípős-és-egyformabarnaízű-wokbansütött-olajtól-csöpögő jellegű ázsiai kajákat szeretem talán a legkevésbé. De pl egy jó butter chicken, curry vagy sushi bármikor jöhet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!