Ti mivel eszitek a spekacskit? Horcsicával vagy kecsuppal?
Semmi elgondolkodtató nincs benne.
Egyértelműen trollkodásnak, provokálásnak szántad a kérdést, ez teljesen nyilvánvaló.
Legalább utólag ne nézz mindenkit hülyének.
#7
"A válasz 100%-ban hasznosnak tűnik."
Beírtam, hogy spekacski, de a Google csak egy csomó kisbabát adott be és nem hinném, hogy azt eszel :D
Szóval ne csodálkozz, ha nem értjük
Egyébként meg senki sem dühöngött, miután az első oldalon sikerült megfejteni, hogy mibajod, már mindenki a kérdésre válaszolt, méghozzá korrekten.
Nyilvánvaló, hogy azt akarod kihozni a kérdésből, hogy a gonosz magyarok rühellik a határon túliakat, és azért kötözködik veled mindenki, de a helyzet az, hogy szimplán értelmezhetetlen a kérdésed eredeti formájában.
Lépj túl, kaptál választ, nem is keveset. :)
Nekem szenffel ízlik a legjobban, magyarul mustár a neve, csak mi nevezzük szenfnek otthon, a Délvidéken.
Erről a spekácsról pedig itt hallottam először, a morváknál, mivel itt dolgozunk már pár éve. Amúgy jó kaja, bedarabolom, megsütöm olajban vagy rostélyon, főzve nekem túl zsíros lenne.
A bőrét lehúzva valami savanyédes lében meg hagymával készül az utopenci (vizihulla), kóstoltam, de nem lesz a kedvencem (ahogy a héjatlan főtt kenyér, a knédli se).
Én nyitott vagyok a kultúrákra, gasztronómiai élményekre. Sajnálom, hogy nem találok infókat erről az ételről a neten.
Kérdező! Tudnál olyan linkeket idetenni, amelyekből meglehet tudni, pontosan mi is ez a spekacski?
Annyit megtudtam, ez csupán szleng kifejezés, tehát nem egy valódi ételnév:
A Horcsicáról ezt találtam:
29-es vagyok ismét
Mellesleg, én mustárral szeretem a virsliket, ritkn majonézzel vagy saját készítésű tartár mártással.
Az ételek neve ritkán mondható igazán nemzetinek és hagyományosnak, hiszen a legtöbb egyfajta "multikultikus" módon alakult ki. A magyar jelkép a gulyás sem mondható hagyományos magyar ételnek. Hiszen eredetileg hazánkban nem létezett, nem termeltek sem burgonyát, sem sárgarépát, de még a hagyma is keletről és Afrikából jött ide az ókorban, de igazán csak a középkorban terjedt el Amerikából ideérkezve, akárcsak a burgonya. :-) A sárgarépa 500 éve pedig még lila színű volt. Elődje Perzsiából származik, a mai Afganisztán és Irán területén kezdték el termeszteni és fogyasztani. Eredetileg nem is a gyökerét, hanem a leveleit ették. Európába a mórok hozták be a 8. században.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!