Kezdőoldal » Ételek, italok » Nemzetek ételei, italai » Ti mivel eszitek a spekacskit?...

Ti mivel eszitek a spekacskit? Horcsicával vagy kecsuppal?

Figyelt kérdés
2019. szept. 12. 19:35
1 2 3 4
 21/33 anonim ***** válasza:
89%

Semmi elgondolkodtató nincs benne.

Egyértelműen trollkodásnak, provokálásnak szántad a kérdést, ez teljesen nyilvánvaló.

Legalább utólag ne nézz mindenkit hülyének.

2019. szept. 16. 07:47
 22/33 A kérdező kommentje:
Nyilván te jobban tudod hogy mi folyik a fejemben. Ennyire ne próbálj már okoskodni mert ez égő.
2019. szept. 16. 07:56
 23/33 anonim ***** válasza:
100%

"A válasz 100%-ban hasznosnak tűnik."

2019. szept. 16. 08:06
 24/33 anonim ***** válasza:
100%

Beírtam, hogy spekacski, de a Google csak egy csomó kisbabát adott be és nem hinném, hogy azt eszel :D

Szóval ne csodálkozz, ha nem értjük

2019. szept. 16. 12:03
 25/33 anonim ***** válasza:
100%

Egyébként meg senki sem dühöngött, miután az első oldalon sikerült megfejteni, hogy mibajod, már mindenki a kérdésre válaszolt, méghozzá korrekten.

Nyilvánvaló, hogy azt akarod kihozni a kérdésből, hogy a gonosz magyarok rühellik a határon túliakat, és azért kötözködik veled mindenki, de a helyzet az, hogy szimplán értelmezhetetlen a kérdésed eredeti formájában.

Lépj túl, kaptál választ, nem is keveset. :)

2019. szept. 16. 12:29
 26/33 anonim ***** válasza:
100%
Azt ám én se tudom, mi az a horcsica
2019. szept. 16. 15:18
 27/33 anonim válasza:
100%
A Cseh disznosajtot is ajanlom kulinaris figyelmetekbe. Tlačenka. Az meg korabban eszembe sem jutott, hogy az utopenci-t hazilag keszitsek, de itt most ihletet kaptam.
2019. szept. 18. 10:15
 28/33 Argony válasza:
93%

Nekem szenffel ízlik a legjobban, magyarul mustár a neve, csak mi nevezzük szenfnek otthon, a Délvidéken.

Erről a spekácsról pedig itt hallottam először, a morváknál, mivel itt dolgozunk már pár éve. Amúgy jó kaja, bedarabolom, megsütöm olajban vagy rostélyon, főzve nekem túl zsíros lenne.

A bőrét lehúzva valami savanyédes lében meg hagymával készül az utopenci (vizihulla), kóstoltam, de nem lesz a kedvencem (ahogy a héjatlan főtt kenyér, a knédli se).

2019. szept. 18. 23:13
 29/33 anonim ***** válasza:
91%

Én nyitott vagyok a kultúrákra, gasztronómiai élményekre. Sajnálom, hogy nem találok infókat erről az ételről a neten.

Kérdező! Tudnál olyan linkeket idetenni, amelyekből meglehet tudni, pontosan mi is ez a spekacski?

Annyit megtudtam, ez csupán szleng kifejezés, tehát nem egy valódi ételnév:

[link]

A Horcsicáról ezt találtam:

[link]

2019. szept. 19. 15:09
 30/33 anonim ***** válasza:
100%

29-es vagyok ismét

Mellesleg, én mustárral szeretem a virsliket, ritkn majonézzel vagy saját készítésű tartár mártással.

Az ételek neve ritkán mondható igazán nemzetinek és hagyományosnak, hiszen a legtöbb egyfajta "multikultikus" módon alakult ki. A magyar jelkép a gulyás sem mondható hagyományos magyar ételnek. Hiszen eredetileg hazánkban nem létezett, nem termeltek sem burgonyát, sem sárgarépát, de még a hagyma is keletről és Afrikából jött ide az ókorban, de igazán csak a középkorban terjedt el Amerikából ideérkezve, akárcsak a burgonya. :-) A sárgarépa 500 éve pedig még lila színű volt. Elődje Perzsiából származik, a mai Afganisztán és Irán területén kezdték el termeszteni és fogyasztani. Eredetileg nem is a gyökerét, hanem a leveleit ették. Európába a mórok hozták be a 8. században.

[link]

2019. szept. 19. 15:27
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!