Kezdőoldal » Ételek, italok » Nemzetek ételei, italai » Melyik az a hazai, vagy más...

Melyik az a hazai, vagy más nemzethez tartozó ERJESZTÉSES ELJÁRÁSSAL készülő étel, amit nagyon szeretsz?

Figyelt kérdés

- Itt van pl. nálunk: a kovászos uborka

- Az északi népeknél a pácolt hering sóban (Surströmming) vagy ecetben (Ruszli), esetleg az erjesztett cápahús (Hákarl)

- A keleti népeknél pl.: a Kimchi -(Korea) vagy a Narezushi, esetleg a Natto (Japán), esetleg a büdös tofu vagy a száznapos tojás (Kína)

- Cseheknél vagy egyéb szláv népeknél: Utopenci (ecetes-hagymás, fűszeres lében érlelt kolbász)


A savanyú káposzta szerintem nagyon közhelynek számít, szóval inkább valami különlegesebb dolog érdekelne engem.


(Csak azért teszem fel a kérdést, hátha megismerek más, fermentálással előállított, más népeknél közkedvelt élelmiszert.)


2019. aug. 25. 13:22
 1/2 anonim ***** válasza:
68%
A sör :-)
2019. aug. 25. 13:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/2 anonim ***** válasza:
100%

A savanyú káposzta közhelynek számít, a kovászos uborka meg nem?

Akkor csinálj kovászos káposztát! Nagyon finom tud lenni.

2019. aug. 26. 08:04
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!