Melyik az a hazai, vagy más nemzethez tartozó ERJESZTÉSES ELJÁRÁSSAL készülő étel, amit nagyon szeretsz?
Figyelt kérdés
- Itt van pl. nálunk: a kovászos uborka
- Az északi népeknél a pácolt hering sóban (Surströmming) vagy ecetben (Ruszli), esetleg az erjesztett cápahús (Hákarl)
- A keleti népeknél pl.: a Kimchi -(Korea) vagy a Narezushi, esetleg a Natto (Japán), esetleg a büdös tofu vagy a száznapos tojás (Kína)
- Cseheknél vagy egyéb szláv népeknél: Utopenci (ecetes-hagymás, fűszeres lében érlelt kolbász)
A savanyú káposzta szerintem nagyon közhelynek számít, szóval inkább valami különlegesebb dolog érdekelne engem.
(Csak azért teszem fel a kérdést, hátha megismerek más, fermentálással előállított, más népeknél közkedvelt élelmiszert.)
2019. aug. 25. 13:22
2/2 anonim válasza:
A savanyú káposzta közhelynek számít, a kovászos uborka meg nem?
Akkor csinálj kovászos káposztát! Nagyon finom tud lenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!