A padlizsánnak azt a lila héjját is meg szoktátok enni?
Puszillak Benneteket Hölgyek! Lehet, hogy talán egy kicsit nehéz az emésztése (?) A múltkor legalább is mintha...Igaz, az egy nagyobb példány volt. Most lekarikáztam (és mégis...vagy éppen a múltkori érzés miatt) meghámoztam, lekockáztam, besóztam, majd leöblögetem papírtörcsi.. olajon egy kis vhagyma fhagyma plusz a padli megdinsztel. Ja, a lényeg majdnem kimaradt, tehát: igaz, hogy meghámoztam, viszont nem beleztem ki. Majd megírom, milyen lett.
A végnén tojással nyakonöntöm...szerintem jó lesz ...:-)
Pasi vagyok, nagy padlizsánrajongó.
Én megmosom, levágom a végét, kb 1,5cm vastag szeletekre szelem. Besózom és hagyom egy 20 percet úgy. Utána leöblítem, de a só már bejárta. Papírtörlőn hagyom kicsit leszikkadni és a klasszikus 3 komponenses megoldással bepanírozom. (Liszt-tojás-prézli)
Olajban kisütöm (rántom). Ott is elég annyit figyelni, hogy aranybarnára süljön, a villa beleszaladjon, akkor kicsit géles az állag. De lényeg: a lila héja rajta marad, csak meg kell mosni.
Nagyon fincsi lett!
előző válaszolótól (ffitól) kérdezem: a leírásában nem szólt a "kibelezésről" - ezek szerint Te is meghagytad a belsejét?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!