Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Én csinálom rosszul a sült húst?

Én csinálom rosszul a sült húst?

Figyelt kérdés

Ahogy otthon láttam, kétféle módon csináltuk.

Az egyik, hogy húsleves készült és az abban főtt hús utólag olajban meg lett sütve.

Erre az ismeretségi körömben azt mondták, hogy nem így kell csinálni.

A másik mód, hogy felteszed olajban sülni és vizet öntesz rá. Víz alulról párolja, felette az olaj süti.

Ha elpárolog a víz, akkor újra töltesz rá.

A húsleveses módszer nekem ízre, állagra jobban bejön. Az olajat sem cseszi össze egyetlen sütés alkalmával.

2019. júl. 20. 10:45
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Úgy is csináld ahogyan neked ízlik/megszoktad, próbálgass újszerű dolgokat is, a főzés legyen szabad kísérletezgetés.
2019. júl. 20. 10:53
 2/6 anonim ***** válasza:
100%

Ha neked a húsleveses olajos variáció jön be, akkor miért érdekes, hogy más hogyan csinálja?

Én pl. eleve a húst befűszerezve, zsírban, fólia alatt sütöm, de előtte - szintén zsíron - megkapatom mindkét oldalát, hogy a rostok lezárjanak és ne menjen el a hús íze.

Amikor már puha, leveszem a fóliát és sült színt adok neki. Egy nagy tepsi húshoz használok összesen talán 1 dl vizet az elején, utána már nem vizezem, mert sült húst akarok, nem főttet.

2019. júl. 20. 10:55
 3/6 anonim ***** válasza:
64%
Mi az, hogy rosszul csinálod? Neked úgy kell csinálnod, ahogy más, különben rossz vagy? Te úgy csinálod, ahogy neked jó! És akkor jól csinálod! A főzésben (mint ahogy sok más területén az életnek) különben sincs jó vagy rossz út. Mindenkinek a sajátja van, ami neki jó. (Azt hiszem, ez a kérdés túlmutat a főzés kategórián, és az emberek rovatba illik.)
2019. júl. 20. 11:11
 4/6 A kérdező kommentje:
Igazából a kérdés arra vonatkozott, hogy ha másképp csinálnám, akkor jobb ízt kapnék végeredményül ?
2019. júl. 20. 13:17
 5/6 anonim ***** válasza:
100%
Az ízlés szubjektív. Ha neked így ízlik, akkor nem.
2019. júl. 20. 13:21
 6/6 anonim ***** válasza:
96%

Erre csak akkor tudnál válaszolni, ha megkóstolnád valakik más módszerrel sült húsát és TE eldöntöd, hogy NEKED melyik ízlik.

Igazából, logikai alapon nyilván annak a húsnak van jobb íze, amelyiknek nem főtt ki még a lelke is egy levesben.

Gyerekkoromban mi nagyon csórók voltunk, volt, hogy anyám félig-háromnegyedig megfőzött valami szerencsétlen tyúkot levesnek, utána megsütötte (nem olajon!) füstölt szalonnával, fűszerekkel, mégis ég és föld a kifőzött hús és az igazi sült hús íze között a különbség.

De ha neked az kifőzve ízlik, akkor neked az a jó.

2019. júl. 20. 14:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!