Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Zabpehelyből hogy lesz kása?

Zabpehelyből hogy lesz kása?

Figyelt kérdés

Mire is gondolok: ugye az ilyen instant, ízesített kis zacsis zabkásákban van valami por, ami felveszi a vizet és ilyen "trutyis" lesz. Mivel én maximum fél zacskónyit tudok ezekből egyszerre megenni, volt már, hogy rosszul öntöttem ketté, és az egyik felében kb csak a zabpelyhek maradtak, por nem... és ez a része nagyon gusztustalan volt elkészítve, kb vízben úszkáló zabpehely-leves...

Gondolkozok, hogy ezek helyett veszek zabpelyhet és csinálom magamnak az ízesítést, de emiatt nem vagyok biztos benne...

Az mitől lesz kása-állagú? Kell hozzá rakni valami port házilag?


2019. júl. 18. 14:31
 1/9 anonim ***** válasza:
100%

Zabot ontesz egy bögrébe és felöntöd vízzel.hagyod állni 10 percet, szépen megszivja magát és magától kásás lesz.


Ízesítsd mézzel, fahéjjal, gyümölccsel stb

2019. júl. 18. 14:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/9 anonim ***** válasza:
100%

Nyilván minél több vizet ontesz rá annál levesesebb lesz.

Én kb úgy szoktam, h a víz elérje a legfelső szemeket, nem öntöm túl hogy tele legyen a bögre.

2019. júl. 18. 14:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/9 A kérdező kommentje:
Én is úgy csináltam, és úgy lett olyan fura, nem túl bizalomgerjesztő leves.... :S
2019. júl. 18. 14:40
 4/9 anonim ***** válasza:
100%
Meg kell főzni.
2019. júl. 18. 14:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/9 anonim ***** válasza:
100%

Vagy mikroba berakod.ezt elfelejtettem mondani,bocs.


Közben nezed ahogy forog. Ha már látod amikor elkezd puposodni de még nem fut ki, akkor kész

2019. júl. 18. 14:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/9 A kérdező kommentje:

Lehet, hogy itt a hiba, azt (mivel instant) úgy csináltam, hogy beleöntöttem a bögrémbe, majd a vízforralóból rá a forró vizet.


Ajj, annyira hü lyén érzem magam egyébként a kérdés miatt, nem vagyok azért egy analfabéta a konyhában, és most égek rendesen, hogy egy ilyen alap kajával meg nem bírok. :D

2019. júl. 18. 14:55
 7/9 anonim ***** válasza:
92%
Ajánlom az aprószemű zabpelyhet, abból egységesebb lesz. Ugyanaz van benne, mint a nagyszeműben, csak jobban össze van törve-darabolva. És persze ne önts rá túl sok vizet. Az a por a bolti zabkásán szerintem szétmállott, letöredezett zab.
2019. júl. 18. 15:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/9 anonim ***** válasza:
49%
Amúgymeg, ha instantból csinálod, akkor főzés után felezd, ne előtte...
2019. júl. 18. 15:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/9 A kérdező kommentje:

Köszi, megpróbálom!


És ha főzés után felezem, akkor mit csinálok a másik felével akár 1-2 héten át? :D

2019. júl. 18. 15:15

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!