Zabpehelyből hogy lesz kása?
Mire is gondolok: ugye az ilyen instant, ízesített kis zacsis zabkásákban van valami por, ami felveszi a vizet és ilyen "trutyis" lesz. Mivel én maximum fél zacskónyit tudok ezekből egyszerre megenni, volt már, hogy rosszul öntöttem ketté, és az egyik felében kb csak a zabpelyhek maradtak, por nem... és ez a része nagyon gusztustalan volt elkészítve, kb vízben úszkáló zabpehely-leves...
Gondolkozok, hogy ezek helyett veszek zabpelyhet és csinálom magamnak az ízesítést, de emiatt nem vagyok biztos benne...
Az mitől lesz kása-állagú? Kell hozzá rakni valami port házilag?
Zabot ontesz egy bögrébe és felöntöd vízzel.hagyod állni 10 percet, szépen megszivja magát és magától kásás lesz.
Ízesítsd mézzel, fahéjjal, gyümölccsel stb
Nyilván minél több vizet ontesz rá annál levesesebb lesz.
Én kb úgy szoktam, h a víz elérje a legfelső szemeket, nem öntöm túl hogy tele legyen a bögre.
Vagy mikroba berakod.ezt elfelejtettem mondani,bocs.
Közben nezed ahogy forog. Ha már látod amikor elkezd puposodni de még nem fut ki, akkor kész
Lehet, hogy itt a hiba, azt (mivel instant) úgy csináltam, hogy beleöntöttem a bögrémbe, majd a vízforralóból rá a forró vizet.
Ajj, annyira hü lyén érzem magam egyébként a kérdés miatt, nem vagyok azért egy analfabéta a konyhában, és most égek rendesen, hogy egy ilyen alap kajával meg nem bírok. :D
Köszi, megpróbálom!
És ha főzés után felezem, akkor mit csinálok a másik felével akár 1-2 héten át? :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!