A teljes tojást bele kell tenni?
Jó anyám annak idején készített többször egy rizses nasi félét, de nem tudom , hogy ennek van e valami neve.
Csinált egy sima tejberizst, majd valószínűleg kevert bele lisztet és tojást, majd mint a piskótát megsütötte tepsiben.
Akkor volt tökéletes, ha kívül olyan lett, mint a piskóta, belül pedig nagyon enyhén mócsingos maradt.
Szerintetek a tojásnak minkét alkotóelemét felhasználhatta?
Vagy csak a sárgáját, illetve csak a fehérjét ?
Mennyit gondolnátok bele lisztből és tojásból ?





Ez valószínűleg a rizskoch lesz. Ilyen néven találhatsz jó sok receptet is a neten. Viszont mi mindig úgy csináljuk, hogy a tejberizsbe belekeverjük a sárgáját, amikor már nem olyan nagyon meleg, majd felverjük a tojásfehérjét és beleforgatjuk a rizses masszába a habot (itt nagyon fontos, hogy szobahőmérsékletű legyen a rizs, mert egyébként összeesik) és ezt sütjük meg. Szerintem a liszt felesleges bele, nem lesz olyan könnyű, ha azt is teszel bele.
Nagyon sok recept kering erről a neten, ott majd látni fogod az arányokat is :)















Igen, ahogy ezt előttem is írták, ez a rizskoch, vagy másnéven rizsfelfújt.
Itt az általam használt klasszikus recept:
40 éve követem ezt a receptet rizskoch-ügyben, hála legyen érte Horváth Ilonának! Hozzávalók: 25 dkg rizs 1 liter tej 2 dl víz 4 egész tojás 15 dkg cukor 2 kávéskanál liszt 4 dkg vaj reszelt citromhéj 10 dkg mazsola
Elkészítés: A rizst megmossuk, a tejjel és a vízzel feltesszük főni, hozzáadjuk a cukor felét is. Nem keverjük állandóan, mert nagyon összetörik. Közben a tojássárgáját a vajjal és a maradék cukorral elkeverjük, hozzáadjuk a KIHÜLT rizshez, közékeverjük a lisztet, a reszelt citromhéjat és az előzőleg beáztatott mazsolát. Végül összevegyítjük a kemény habbá vert tojásfehérjékkel. Egy alkalmas - nem túl nagy - tepsit kivajazunk, kiszórjuk zsemlemorzsával, elterítjük benne a masszát, és 180 fokos sütőben 35 percig - és tűpróbáig - sütjük. Tálaláskor a tetejére szórhatunk porcukrot, adhatunk mellé borhabot, csokoládémártást, málnaszörpöt, baracklekvárt - tetszés szerint.
De nagyon sok receptet találhatsz:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!