Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » A teljes tojást bele kell tenni?

A teljes tojást bele kell tenni?

Figyelt kérdés

Jó anyám annak idején készített többször egy rizses nasi félét, de nem tudom , hogy ennek van e valami neve.


Csinált egy sima tejberizst, majd valószínűleg kevert bele lisztet és tojást, majd mint a piskótát megsütötte tepsiben.

Akkor volt tökéletes, ha kívül olyan lett, mint a piskóta, belül pedig nagyon enyhén mócsingos maradt.


Szerintetek a tojásnak minkét alkotóelemét felhasználhatta?

Vagy csak a sárgáját, illetve csak a fehérjét ?

Mennyit gondolnátok bele lisztből és tojásból ?


2019. júl. 17. 12:53
 1/8 A kérdező kommentje:
Jut eszembe, lehet, hogy sütőpor is kellene bele, vagy szódabikarbóna ?
2019. júl. 17. 12:54
 2/8 A kérdező kommentje:
Azt nem is írtam, hogy mondjuk 1 liter tejből készülne a tejberizs és ha jól emlékszem ahhoz 2,5 - 3 dl rizs kell.
2019. júl. 17. 12:56
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
rizsfelfújt?
2019. júl. 17. 12:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/8 anonim ***** válasza:
100%

Ez valószínűleg a rizskoch lesz. Ilyen néven találhatsz jó sok receptet is a neten. Viszont mi mindig úgy csináljuk, hogy a tejberizsbe belekeverjük a sárgáját, amikor már nem olyan nagyon meleg, majd felverjük a tojásfehérjét és beleforgatjuk a rizses masszába a habot (itt nagyon fontos, hogy szobahőmérsékletű legyen a rizs, mert egyébként összeesik) és ezt sütjük meg. Szerintem a liszt felesleges bele, nem lesz olyan könnyű, ha azt is teszel bele.

Nagyon sok recept kering erről a neten, ott majd látni fogod az arányokat is :)

2019. júl. 17. 13:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/8 anonim ***** válasza:
100%

rizsfelfújt

[link]


sárgája kell bele, a fehérjét meg felverve kell belerakni

2019. júl. 17. 14:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/8 anonim ***** válasza:
100%
komolyan kedvem is támadt csinálni- teszek bele nektarint is
2019. júl. 17. 14:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/8 anonim ***** válasza:
100%

Igen, ahogy ezt előttem is írták, ez a rizskoch, vagy másnéven rizsfelfújt.

Itt az általam használt klasszikus recept:

40 éve követem ezt a receptet rizskoch-ügyben, hála legyen érte Horváth Ilonának! Hozzávalók: 25 dkg rizs 1 liter tej 2 dl víz 4 egész tojás 15 dkg cukor 2 kávéskanál liszt 4 dkg vaj reszelt citromhéj 10 dkg mazsola

Elkészítés: A rizst megmossuk, a tejjel és a vízzel feltesszük főni, hozzáadjuk a cukor felét is. Nem keverjük állandóan, mert nagyon összetörik. Közben a tojássárgáját a vajjal és a maradék cukorral elkeverjük, hozzáadjuk a KIHÜLT rizshez, közékeverjük a lisztet, a reszelt citromhéjat és az előzőleg beáztatott mazsolát. Végül összevegyítjük a kemény habbá vert tojásfehérjékkel. Egy alkalmas - nem túl nagy - tepsit kivajazunk, kiszórjuk zsemlemorzsával, elterítjük benne a masszát, és 180 fokos sütőben 35 percig - és tűpróbáig - sütjük. Tálaláskor a tetejére szórhatunk porcukrot, adhatunk mellé borhabot, csokoládémártást, málnaszörpöt, baracklekvárt - tetszés szerint.

De nagyon sok receptet találhatsz:

[link]

[link]

2019. júl. 17. 14:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/8 A kérdező kommentje:
Köszi szépen, most, hogy mondjátok ez tényleg a rizsfelfújt lesz.
2019. júl. 17. 20:48

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!