Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Töltött cukkini készítésekor...

Töltött cukkini készítésekor a kivájt közepét is beletesszük a töltelékbe - vagy csak a levágott végeket?

Figyelt kérdés
Én mondjuk le sem vágom a végeit, mert kicsi, salátacukkiniket fogok megtökteni - és mindezt eőször a működésem során.
2019. júl. 2. 02:30
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:
"180 fokra előmelegített sütőbe. 10 percig lefedve sütjük" (utána még 10-15 percig a sajttal is) Nekem nem főt/sült meg a cukkíni. Szerintem minimum 20 percig kellett volna sütni fólia alatt. Ilyenkor a zöld héjjat is együk meg, vagy azt ne (?) Ha rendesen megsül a cukkíni, talán ki is lehet kanalazni (kikaparni) a héjjából ? Legközelebb tovább sütöm, nem hiszem el a 10 percet.
2019. júl. 3. 01:20
 12/15 anonim ***** válasza:

Én fehér tököt szoktam tölteni.

Hosszában ketté vágom, magokat ki, persze meghámozom. A két végét, ahol vastagabb, belelógatom 1-1 percre lobogó sós vízbe, hogy egy kicsit megpuhuljon. A többi részét nem, elég ha megpörgetem sóval, attól is bepuhul.

Majd a készre párolt darálthúsos tölteléket (megfőzött rizzsel összekavarva), belerakom, és úgy megy a sütőtálba.

Alul tejföl, fölül tejföl + reszelt sajt, akkor elég lesz a kb. 10 perc, míg a tejföllel, sajttal összesül. Fólia sem kell rá, hiszen minden egyéb készen van, amit összeraktál. Köret nálam a sült krumpli.

2019. júl. 3. 15:13
 13/15 A kérdező kommentje:
Nagyon köszi!!! Majd megpróbálom én is, biztosan jó lesz. Még csak most kezdek ilyen töltött zöldségeket készíteni. Vettem még 2 kisebb padlizsánt, mert azt alapból nagyon szeretem....köv. a töltött padlizsán lesz...köszi.
2019. júl. 3. 17:29
 14/15 anonim ***** válasza:
Rizs helyett a darálthúshoz süssél bacont, gombát és hagymát. Ezt aprítva, majd összekevered a párolt darálthússal és egy natúr tömlőssajttal. Ezt beleteszed a kikapart cukkíniba. Letekarod alufóliával és kb 20 percig sütöd. Leveszed a fóliát és teszel rá reszeltsajtot pirulásig sütöd. Sokkal finomabb mint a rizses változat.
2019. júl. 3. 18:20
 15/15 A kérdező kommentje:
Nagyon köszi!!!
2019. júl. 4. 02:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!