Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » A fagyaszzott sütemények...

A fagyaszzott sütemények (Fornetti) tetejét miért kell sütés előtt bekenni vízzel? Mi célt szolgál?

Figyelt kérdés

Bekentem, de egy másodperc múlva már nem is látszott, száraz volt a teteje.

Mi okból kell bevizezni?

2019. jún. 22. 19:07
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Ropogós lesz tőle
2019. jún. 22. 19:17
 2/9 A kérdező kommentje:

Az alja meg az oldala is ropogós lesz, amit nem kenek be.

Ez egy zsíros tésztájú sütemény, attól ropog.

2019. jún. 22. 19:17
 3/9 anonim ***** válasza:
100%

Halvány fogalmam sincs...

...de gondolj bele logikusan:

Bekented, és pár másodperc múlva már nem is látszott, és így lett jó.

Ha kivonod a képletből a vizet, az szerinted következmények nélkül maradna?

Nyilván nem, nyilván pont annyi hidratálás kell a tetejének hogy pont jó legyen akkorra , amikor átsül az egész.

Az anyag nem vész el, attól, hogy nem látszik, még dolgozik!

Például párolog, megakadályozza, hogy túlhevüljön -megégjen- a teteje.

2019. jún. 22. 19:26
 4/9 A kérdező kommentje:

Erre gondoltam inkább, hogy bent a sütőben lesz egy kis nedvesség, amitől puhább lesz a tészta, mert az a nedvesség bent marad.

De az is lehet, hogy a víz egyből elillan a fagyott tésztáról, nem tudom.

2019. jún. 22. 19:30
 5/9 anonim ***** válasza:
100%
Mert hamarabb piros lesz a teteje, nem kell annyi ideig bennt hagyni a sütőben. Így nem fog kiszáradni. A legjobb amúgy az lenne, ha úgy permeteznéd rá olyan cuccal, mint amivel a virágokat szokták locsolni.
2019. jún. 22. 19:35
 6/9 anonim ***** válasza:
100%

Na ez érdekes!

Én múltkor a pogit elfelejtetem bevizezni, és sokkal jobb lett! Azóta így csinálom.

2019. jún. 22. 19:44
 7/9 anonim válasza:
100%
Azért kell lekenni, hogy fényes ropogós legyen. Kb. olyan célt szolgál mintha tojással kennéd le. Legközelebb próbáld ki, hogy egyet nem kensz le és látni fogod a különbséget.
2019. jún. 22. 20:13
 8/9 A kérdező kommentje:

Most pont elfogyott, de ki fogom próbálni. :)

Igen, permetezést ír, de a kis permetező a növényekhez van befogva. :)

2019. jún. 22. 21:28
 9/9 anonim ***** válasza:

Fogj egy szilikon ecsetet, mártsd vízbe, majd csinálj úgy a sütnivaló felett, mint aki varázsol. Kész is a permetezés, és ha szerencséd van, még a család sem lát meg, és gondolja azt, hogy végleg eltört valami odabenn.

Alternatívaként jó lehet még a fogkefe is. Mártsd vízbe, fordítsd felfelé a sörtés részt, és húzd végig rajta az ujjad hátrafelé. Természetesen egy még nem használt fogkefe erősen ajánlott a dologhoz, a használtat nem annyira szokták díjazni a többiek, ha kiderül.

2019. jún. 23. 12:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!