A fagyaszzott sütemények (Fornetti) tetejét miért kell sütés előtt bekenni vízzel? Mi célt szolgál?
Bekentem, de egy másodperc múlva már nem is látszott, száraz volt a teteje.
Mi okból kell bevizezni?
Az alja meg az oldala is ropogós lesz, amit nem kenek be.
Ez egy zsíros tésztájú sütemény, attól ropog.
Halvány fogalmam sincs...
...de gondolj bele logikusan:
Bekented, és pár másodperc múlva már nem is látszott, és így lett jó.
Ha kivonod a képletből a vizet, az szerinted következmények nélkül maradna?
Nyilván nem, nyilván pont annyi hidratálás kell a tetejének hogy pont jó legyen akkorra , amikor átsül az egész.
Az anyag nem vész el, attól, hogy nem látszik, még dolgozik!
Például párolog, megakadályozza, hogy túlhevüljön -megégjen- a teteje.
Erre gondoltam inkább, hogy bent a sütőben lesz egy kis nedvesség, amitől puhább lesz a tészta, mert az a nedvesség bent marad.
De az is lehet, hogy a víz egyből elillan a fagyott tésztáról, nem tudom.
Na ez érdekes!
Én múltkor a pogit elfelejtetem bevizezni, és sokkal jobb lett! Azóta így csinálom.
Most pont elfogyott, de ki fogom próbálni. :)
Igen, permetezést ír, de a kis permetező a növényekhez van befogva. :)
Fogj egy szilikon ecsetet, mártsd vízbe, majd csinálj úgy a sütnivaló felett, mint aki varázsol. Kész is a permetezés, és ha szerencséd van, még a család sem lát meg, és gondolja azt, hogy végleg eltört valami odabenn.
Alternatívaként jó lehet még a fogkefe is. Mártsd vízbe, fordítsd felfelé a sörtés részt, és húzd végig rajta az ujjad hátrafelé. Természetesen egy még nem használt fogkefe erősen ajánlott a dologhoz, a használtat nem annyira szokták díjazni a többiek, ha kiderül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!