Lehet-e valamit főzni "Jó reggelt" kekszből?
Megmaradt egy céges rendezvényről relative nagy mennyiségű, címben említett típusú keksz, melyet szétosztottunk kollégákkal, én is hoztam belőle jócskán. Sajnos kiderült, hogy sem a férjem, se a gyerekem nem nagy rajongója, nem szeretik, egyedül nekem pedig sok lenne :) Az merült fel bennem, nem lehet e valahogy sütemény formájában hasznosítani, felhasználni valamihez, akár egyben, akár összetört, darált formában?
Ha nem, maximum szétosztogatom :) szerintetek?
Esetleg összedarálod, hozzácsapsz tojást, tejet, sütőport, ha kell akkor cukrot, és kis tepsiben kisütöd.
Vagy pl sajt/túrótorta alapja is lehet, ha szintén ledarálod, összekevered olvasztott vajjal, a masszát pedig a tortaforma aljára nyomkodva kisütöd. Ezután rákanalazod a túró/sajtkrémet.
Mindkettő elméleti recept, nem tudom h működik-e. Sok sikert, jó sütést!
Sajttorta
25 dkg kekszet sodrófával összetörök, nem kell egészen finomra törni. 10dkg olvasztott vajjal összekeverem, és egy 23 cm-es kapcsos forgalmában nyomkodom úgy, hogy az oldalán is legyen pereme. 160 fokos sütőben 10 percig sütöm. Kiveszem a sütőből és hagyom kihűlni.
Közben robotgéppel összekeverek. 40 dkg natúr krém sajtot, 15 dkg cukorral, 1 ek liszttel, 2 dl tejföllel, 1 csomag vaníliás cukorral, 1 db citrom reszelt héjával, és levével és 3 db egész tojással.
Ráöntöm a kihűlt alapra.
A tortát visszatolom az előmelegített sütőbe, és 40 percig sütöm, nem kell megpirulnia, elég ha összeáll a krém . Hagyom teljesen kihűlni.Tálaláskor késsel körbevágom, kiszedem a formából, bármilyen idény gyümölccsel kínálom, de a legfinomabb eperrel és/vagy málnával.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!