Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Honnan tudok normális szűrőket...

Honnan tudok normális szűrőket, szitákat szerezni?

Figyelt kérdés
Néha beleütközöm abba a problémába, hogy nincs megfelelő szűrő vagy szita itthon. Általában porított, vagy darált dolgok, esetleg folyadékok, mint magtej, ágyas pálinka, alkoholos kivonatok, mint pl fokhagyma kivonat, fűszer kivonat szűrésére szeretnék valamit, lehetőleg rozsdamentes acélból vagy üvegből, esetleg valamilyen növényi rostból. A papírt és a műanyagot inkább kerülném, mert valami újrafelhasználható kellene. Olyan 100 mikron lyukméret a legkisebb, ami folyadékokhoz kell, porokhoz meg gondolom nagyobb. Bármi ötlet, hogy hol lehet ilyesmit kapni?

2019. ápr. 4. 01:20
 1/3 A kérdező kommentje:
Ránézésre a cold-brew kávékhoz való szűrő tűnik még a legjobb megoldásnak. Ez 150 mikronos, elég jó méretes. [link] Kár, hogy itthon nem lehet kapni csak arany áron pénzérményi szűrőket, pedig nem valami nagy technológiai vívmány. Gondolom ez is annak köszönhető, hogy kinyírták a magyar ipart.
2019. ápr. 4. 02:07
 2/3 anonim ***** válasza:
100%
Nem tudom, mekkora az a 100 mikron, de piacokon sokszor látok konyhai eszközöket árusító helyeket. Ott nézz körül. Nem olcsó, de jó minőségűek.
2019. ápr. 4. 11:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/3 A kérdező kommentje:

Kb. a hajszál vastagsága 100 mikron, szóval nagyon sűrű szövésű. Kétlem, hogy piacon lenne, mert elég speciális dolog, ami csak ilyen sznob barista emberkéknél lehet, normál konyhai eszközök között nem nagyon. Olyan szempontból azért jó ötlet, hogy lehet, hogy van használtan jófogáson vagy hasonló aukciós oldalon, ahol gyakorlatilag minden van, ami használt.


Találtam itthon is közben cold brew-os szűrőket, pl: [link] Ezen sajna nincs rajt, hogy hány mikronos, de vagy 300 vagy 150 az eddigiek alapján. Van egy kisebb változat fele ennyiért, az még talán belefér a keretbe. Kávéra, teára, talán mandulatejre is jó, pálinkánál és rizstejnél viszont szerintem az "üledék" fele átfolyna rajta. Legalábbis próbáltam már sima kávéfőző szűrőjével pálinkát szűrni, és annyira siralmas volt a végeredmény, hogy inkább átfejtettem. Acélnál ilyen kivitelben nem hiszem, hogy van 150-nél kisebb lyukméret, amit italhoz lehetne használni. Víztisztításra akad megfelelő lyukméretű, de olyanok vannak, amiket túlnyomással vagy vákuummal lehetne csak használni, minden más, amit találtam meg autógyártásra van pl olaj vagy hűtővíz szűrésre, ami talán jobb, ha nem érintkezik étellel, mert fogalmam sincs, hogy ilyen ipari acélban milyen szennyező anyagok lehetnek. Még körülnézek borhoz való szűrőknél is később, de úgy tűnt, hogy nagyon túlárazzák az olyasmit.

2019. ápr. 5. 03:30

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!