Vér a csirkeszárnyban, ez normális?
Sziasztok!
Lidlben vettem csirkeszárnyat, de amikor felvágtam akkor vettem észre, hogy szinte mindben van egy kis fekete csík. Elkezdtem nyomkodni és előbuggyant ilyen fekete alvadt vér, elég sok. Ez normális? Meg lehet így sütni / enni? köszönöm a válaszokat.
A házi csirkevágásnál a hagymás vérből sem csak a hagymát eszik ki az emberek.
Ha vágás előtt 'állatvédelmi' megfontolásból elkábítják a pipit, akkor vágás után nem csapkod szárnyával, tehát nem vérzik ki egészen.
Megeheted, nem lesz semmi bajod tőle, sőt akkor sem, ha netán megütötte szárnyát, ezért véraláfutásos!
#5: sajnos akkor az egészet kidobhattam volna :/ Mindegyikben volt egy kis vér.
Eddig is egyre jobban undorodtam a húsoktól, de most már végképp elment a kedvem az egésztől. Egyedül a marhát szeretem úgy igazán, de a bocikat meg sajnálom megenni :'(
Kedves #7 az élő állatban fekália is van mégsem esszuk meg.
#8 igen szeretnék az lenni
Valószínűleg nem lett rendesen kivéreztetve az állat amikor levágták. Mi el szoktuk vágni a torkát, aztán fejjel lefelé hagyjuk, amíg teljesen kifolyik a vér. Gondolom ipari méretekben futószalagon mennek az állatok, és nem mindig sikerül eleget várni.
Könnyebben megromlik a hús, ha benne marad a vér. Esetleg kiáztathatod belőle, ha nem tetszik, de ha benne marad, attól sem valószínű, hogy bármi bajod lesz, ha nem büdös, és megkapja a megfelelő hőkezelést. Jobban jársz, ha legközelebb hentesnél veszed a húst, bár azt mondják már az se mind jó. Elvből is jobb inkább magyar cégektől venni, mint multitól, bár sokaknak az a plusz 5-10 perc amíg a multitól elmegy a hentesig vagy a piacra már túl sok a drága idejéből...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!