Megsavanyodott nyerstejjel mit csináljak? 3 napig hűtve volt.
Figyelt kérdés
Tej automatából vettem a nyerstejet de nem forraltam fel, most meg büdös. Hogyan készítsünk belőle ehető dolgot?
Végig hűtve volt.
2019. márc. 15. 22:41
2/13 anonim válasza:
Ha büdös akkor legjobb felhasználás ha kiöntöd a klotyiba.
4/13 A kérdező kommentje:
Az a kérdés, hogy most így nye4sen hagyjam a szobámban, hogy megalszik, vagy forraljam fel és úgy hagxom kint szobahőmérséklrten, vagy felforralom és abból rögtön túró lesz? Vagy eleve nem szabad forralas nélkül tárolni, mert ha így büdös, akkor az már káros és kuka?
2019. márc. 15. 23:46
5/13 anonim válasza:
Büdös, vagy savanyú? Inkább az utóbbi, nem? Ha csak megsavanyodott, akkor felforralod, leszűröd és túró lesz belőle. Mondjuk 3 nap alatt hogy lenne már büdös, ha frissen vetted és egész végig hűtőben tároltad? Elvileg ihatónak kellene még lennie, de ha megsavanyodott, akkor már írtam. Forrald fel, szűrd le. Ha hagyod magában, akkor aludttej lesz belőle. (Olyan, mint a kefír, ha nem ismernéd.)
6/13 anonim válasza:
Pont egyszerre írtunk. Kérdésedre leírtam a válaszokat.
7/13 A kérdező kommentje:
De az nem baj, hogy 3 napig a nyers forralatlan tejben lévő nagy mennyiségű baktérium elszaporodott benne? Nem inkább az a helyes, hogy fel kellett volna forralni és az a "tiszta" tej már mehet aludttejnek? Hogy akkor az egészséges baktériumokat tartalmazna. Vagy most ha felforralom, édes mindegy mekkora mennyiségű és milyen baktérium volt benne, úgyis elpusztul minden?
2019. márc. 16. 00:31
8/13 A kérdező kommentje:
Felforraltam, ebből most lett egy liter sárga átlátszó vízes lé és egy kis pohár fehér kicsapódott valami :D
2019. márc. 16. 01:51
9/13 A kérdező kommentje:
Pontosan: savanyú de finom lé és egy csésze édes finom mozzarella ízű "túró". Most akkor ezek micsodák? Túrót máshogy kell készíteni úgy tudtam.. Sok bajom nem lehet tőle, finomak csak ezt a levet mire kell használni?
2019. márc. 16. 02:17
10/13 anonim válasza:
Ha jobbfajta tej volt, akkor a fehér izé, az a túró. :) Én az ilyen magam alkotta túrót bele szoktam dolgozni valami főtt ételbe vagy kelt tésztába, pl,. túrós pogit csináltam már így.
Na a, lötyiből meg használhatsz kelesztéshez. Mármint tej helyett ebbe teszed az élesztőt....
De ha nem forraltad volna fel, hogy különváljon, úgy is jó lett volna élesztéshez.
Persze a nagyobb része megmarad, nem tudom mit csinálj az egészből :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!