Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Éticsiga recept, mint és hogy?

Éticsiga recept, mint és hogy?

Figyelt kérdés

Úgy kérdem, mint ínségeledel, legvégső esetre (nagyon közel az éhhalálhoz).

Milyen hatékony feldolgozási és elkészítési módja van, ami által egy (csóró) magyar ember számára is ehetővé lehet varázsolni ezt az állatot?

2019. márc. 4. 19:44
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
69%
Még nem csináltam, nem is ettem, de úgy tudom, néhány napig tartani kell őket, hogy kitisztuljon, aztán megfőzni, akkor kiszedhető a házából. Utána összevagdosni, elkészíteni pl. pörköltnek.
2019. márc. 4. 20:05
 2/11 anonim ***** válasza:
71%
Hát én inkább halnék éhen vagy megnézném az áruházak kukáit, de csigát nem ennék az 100%
2019. márc. 4. 20:24
 3/11 anonim ***** válasza:
77%

Fogj inkább halat.

Egyik ismerősöm mesélte, hogy gyerekként az apja, aki mellesleg bolond volt elkezdte főzni a csigákat, és embertelen bűz volt bent náluk hetekig.

Én nem kísérleteznék.

2019. márc. 4. 20:37
 4/11 anonim ***** válasza:
77%
Hát én is előbb enném meg az utcán eldobozz pizza szétszáradt végét mint csigát enni. :D Kb nincs olyan életkörülmény mikor ilyenre kellene fanyalodni. Itthon még akkora vadonok sincsenek hogy több napra eltévedj hogy ilyen állatokat kelljen megenni.
2019. márc. 4. 20:37
 5/11 anonim ***** válasza:
77%

Van ahol nemzeti eledel, úgyhogy nem lehet az nagyon rossz.

A tintahal se néz ki szebben és azt már ettem konzervet .

Sőt azt a tengeri herkentyűt ami kukacnak nézki, joghurtos mártásban elég jó volt.

2019. márc. 4. 21:01
 6/11 anonim ***** válasza:
39%

Remélem nem komoly a kérdés.

Undorító, és még tele is lehet galandféreggel.

Sok sikert hozzá.

2019. márc. 4. 21:11
 7/11 anonim ***** válasza:
77%

Mo.-n az éti csiga védett állat, szóval inkább ne gondolj ilyenekre.

[link]

Lidl-ben azt hiszem lehet kapni csigát idôszakosan. Egyébként a házába visszatöltve, esetleg pörköltként lehet enni.

2019. márc. 4. 21:51
 8/11 A kérdező kommentje:

# 7

Nem gondoltam hogy védett. Nálunk egy kiadósabb esőzés után seregestől jönnek elő a kertben, hogy vödörszám lehetne gyűjteni. Valahol azt olvastam, hogy állagra, mint a csirkezúza, ízre mint a csirke.

Ami meg a kukázást illeti: én inkább fanyalodnék rá előbb a bogárevésre (végülis tele van fehérjével, csak legyen gyomra hozzá az embernek)

2019. márc. 5. 08:21
 9/11 anonim ***** válasza:
100%
Tesco, Auchan kukái sokkal jobbak, ha egy napja lejárt a termék kidobják pedig még jó. Sokkal jobb szerintem, mint bogarakat enni, de te tudod.
2019. márc. 5. 08:38
 10/11 A kérdező kommentje:
Mondjuk a Jóisten ne adja hogy tényleg idáig jusson az ember, mert akkor már a halál is jobb.
2019. márc. 6. 09:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!