Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Hogyan csináljam a levest...

Hogyan csináljam a levest hígabbra?

Figyelt kérdés

Sziasztok.

Van egy levesreceptem ( [link]

Már máskor is csináltam ilyet és mindig túl sűrű lett az én számnak. Azt szeretem ha egy leves jó híg.

Hogyan módosítsam a receptet, hogy jóval több lé legyen rajta de ne legyen vízizű a leves mikor készen van?

A hozzávalók már megvannak, semmiből sem szeretnék többet belerakni, csak azt szerentém, hogy több lé legyen rajta a végén.

Csak attól félek, hogyha szimplán csak több vizet vagy alaplevet adok hozzá akkor vizes lesz a végére. Viszont többet meg nem szeretnék belerakni semmiből, mert már nincs kedvem elmenni a boltba (nyílván fűszerből tudok többet belerakni.)

Valakinek valami tipp? Még kezdő vagyok. :D

2019. febr. 23. 12:26
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
A liszt és tejszín miatt sűrűbb, kevesebb liszttel dolgozz és úgy hígabb lesz
2019. febr. 23. 12:41
 2/7 A kérdező kommentje:

Azt tudom, viszont attól csak a leve lesz maga sűrűbb.

Én a kérdést úgy értem, hogy több legyen rajta a lé, nem tudom érthető e.

2019. febr. 23. 12:46
 3/7 grafno ***** válasza:
100%
Több alaple és kicsi tejszin. Az alapletol nem lesz vízizu, csak ha vizet teszel hozzá.
2019. febr. 23. 13:27
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
HA több vizet öntesz bele, és a füszereket is kicsit megemeled, akkor nem lesz vízízü
2019. febr. 23. 13:35
 5/7 anonim ***** válasza:
66%

Több viz+leves kocka/vegeta

ennyi.

2019. febr. 23. 13:38
 6/7 A kérdező kommentje:
Köszi mindenkinek.
2019. febr. 23. 14:14
 7/7 anonim ***** válasza:
Ha mégis vízízűbb lett, mint szeretted volna, akkor egy kis sóval javíthatsz a helyzeten. Érdekes módon nem sósabb lesz tőle, hanem ízesebb, a többi íz is kiemelődik.
2019. febr. 23. 15:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!