Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Csirkeszárnyakat feldaraboltam...

Csirkeszárnyakat feldaraboltam, panírozva mennyi ideig "rántsam ki" - és hány fokon (kb)?

Figyelt kérdés
Megpróbálom a panírozást leegyszrűsíteni. Idősödő férfi vagyok, nincs nagy gyakorlatom se - de főleg türelmem az egyenkénti panírozáshoz - pedig nagyon szeretem a rántottcsirkét. Próbálom egy (három) fedele műanyag dobozban ömlesztve panírozni (először ugye lisztet a dobozba és a szárnyakat.....összeráz jól...és így tovább. Mire számítsak? Lehet jó is így?
2019. febr. 14. 13:19
1 2
 1/11 A kérdező kommentje:
bő olajban persze. (sok szárny van, nem csak 4-5 db...legalább 12-15)
2019. febr. 14. 13:21
 2/11 anonim ***** válasza:
67%
Igen,. ezt az összerázós módszert én is alkalmaztam már, nagyjából működik apróbb dolgoknál. Lehet nem vonja be olyan egyenletesen, de nem tragédia. Hőfokot nem tudok írni, de hiába is írnék, nem fogsz hőmérőt dugni a felhevülő olajba. Én pár percet várok miután alá gyújtottam, majd bele helyezek egy darabot, és ha még nem serceg, kiveszem, tovább hevítem. Akkor mehet bele, ha serceg, gyöngyözik körülötte az olaj.
2019. febr. 14. 13:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/11 anonim ***** válasza:
49%
Nem szabad túlságosan felforrósítani az olajat, ha már kellően meleg, akkor bele a szárnyakat és kis lángon fedővel lefedve kell sütni, majd fedő le és a másik oldalát már anélkül. 10-10 perc legalább kell, hogy kellően átsüljön.
2019. febr. 14. 13:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/11 anonim ***** válasza:
62%
Ja és utána, miután már látod hogy sül, vedd kicsit lejjebb a gázt, mert az még tovább forrósodik, és elég az olaj idő előtt. Nagyjából közepes hőfokra állítsd miután bele helyezted a szárnyakat. Túl gyorsan sem szabad megsütni, mert a panír gyorsan megsül, de belül véres marad a csont körül. Amolyan halkan sercegjen.
2019. febr. 14. 13:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/11 anonim ***** válasza:
32%

A 3-4-es "módszere" csak arra "jó", hogy borzasztó olajos, jóformán ehetetlen legyen a végeredmény!

Ha rendeset akarsz, akkor forró olajba teszed a panírozott szárnyakat és mindenféle fedö meg kis lángra tekerés NÉLKÜL a forró olajban sütöd, amíg a szine jó lesz, közben egyszer meg lehet fordítani.

A szárny (de még a mell/comb is) ennyi idö alatt átsül, de nem szívja fel az olaj nagy részét.

2019. febr. 14. 14:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/11 anonim ***** válasza:
80%

5.! Azt ugye tudod, hogy jó nagy hülyeséget írtál?

Forró olajba tedd tényleg, mert különben beszívja az olajat, viszont - mivel csontos hús -, soha nem szabad csak nagy lángon sütni. Amikor már rendesen serceg és sül a szárnyad, akkor vedd közepes lángra, és amikor egyik oldala megsült, beleszúrod a villát és puha, akkor megfordítod őket, tovább sütöd közepes hőfokon, a végén ismét vedd fel nagyobbra. Ha aranybarna színű, és puha is a hús (nem a panír), akkor kiveszed őket és kész. A tányérra, vagy tálba tegyél kéztörlőt (ki mit használ "itatósnak"), hogy felszívja a zsiradékot.

Soha nem szabad csak nagy lángon sütni a csontos húst, ez a lényeg.

2019. febr. 14. 14:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/11 A kérdező kommentje:
Nagyon köszi mindenkinek!!! - Bocsánat, azt elfelejtettem írni, hogy sütőben sütöm, mert a közelmúltban vettem kerámialapos tűzhelyet, és a kerámialap szennyezés neuralgikus pont (nálam) - ezért ha lehet, mindent a sütőben fogok sütni (amit lehet). Pörköltet pl. már főztem fenn, meg húsleves, lencsefőzelék - ilyeneket....de - lehet, majd azokat is előbb - utóbb a sütőben fogom. A múltkor már sütöttem rántott -karajt (sütőben persze) - és jó lett.
2019. febr. 14. 15:19
 8/11 anonim ***** válasza:
0%
zsír
2019. febr. 14. 20:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/11 A kérdező kommentje:
Sikerült a panírozás egyszerre egy (három) dobozban (egy a lisztes, egy a tojásos.....), kb. másfél kg csirkeszárnyat paníroztam be így egyszerre, és jól sikerült. Sütőben (elektromos, hőfokszabályzós) "rántottam ki" - és az is jól sikerült. Ezután is így fogom. Mindenkinek köszi a segítséget!!!
2019. febr. 15. 12:32
 10/11 anonim ***** válasza:
Én ezzel a módszerrel gombát szoktam pamírozni.😊
2019. febr. 15. 14:51
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!