Tegnap feldaraboltam és lesóztam a halt. Eláll a hűtőben 24-ig?
Hát ezt túl gyorsan akartam kiírni...
szóval: halat :)
Nem olyan biztos az, mint ahogyan írja az első válaszoló. Sok függ attól, hogyan akarod elkészíteni?
- Paprikás-lisztbe forgatva ropogósra sütni
- Panírozva rántani, vagy
- Halászlébe rakod
Ropogósra sütve nem baj, ha egy kicsit sósabb, majd sütés után én még bekenném fokhagymával és megszórnám csípős törtpaprikával. Ez esetben külön jó, ha egy kicsit kiérzik belőle a só íze is!
Rántva, akkor panírozás előtt meglehet, hogy egy kicsit leöblíteném gyorsan egy kis folyóvíz alatt
Halászlébe rakod, akkor talán még ma este, de holnap kora reggel egész biztosan "átmosnám" hideg vízben, nehogy túlsózott legyen!
De kidobnod biztosan nem kell!
Másrészt az sem mindegy mennyire sóztad.
Ha csak megpörgetted módjával, kb. mint a rántani való husi-szeletet, akkor nem hiszem hogy túlsóztad, bármit is akarsz belőle készíteni.
Ha alaposan besóztad, mint a vastag libát, pulykát, akkor célszerű valamit kezdeni vele, ahogy az előzőekben írtam.
Kár volt tegnap besózni. Tényleg sütés főzés előtt pár óra 3-4 bőven elég neki.
Elállni eláll, de sokat veszít az élvezeti értékéből.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!