Ha szombaton megsütöm a mézes kalácsot eláll karácsonyig? Ehető marad? Mi az a piros csillogó máz amivel lekenik?
Persze hogy eláll, ez egy tartós sütemény, megfelelően tárolva fél évig is eláll.
A legjobb mézeskalácsos blog szerint, aminek a segítségével tanultam én is a díszítést
A színes mázhoz:
3 evőkanál meleg víz
1 evőkanál zselatin
ételfesték (lehetőleg por vagy zselé)
A színes mázhoz hőálló pohárban feloldjuk a zselatint a vízben, ételfestékkel színezzük. A szín erősségét egy kis darab mézesen tudjuk kipróbálni, ha sötétebbet szeretnénk, tegyünk még festéket bele.
Kicsi lábosban vizet forralunk, ebbe állítjuk bele a festékes poharat, így folyékony marad amíg a mézeseket festjük.
A kihűlt mézesekre lapos ecsettel kenjük a festéket, majd száradás után lehet írókával díszíteni őket.
Igen eláll, még tovább is.
A dekorhoz
2tojás fehérje 30dkg porcukor(leszitázott)
Addig KEVERED (nem géppel!) míg a porcukorral krémes állagú lesz s fel nem oldódik benne a porcukor.
Ezt lehet színezni ételfestékekkel.
Van pár képem az ideiről is.
Gyönyörűen megköt vastagabb rétegben is másnapra. Ahogy a fehér habra ráesik a fény olyan, mintha hó lenne 😉
Sok sikert s jó dekorálást 😊
25/N
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!