Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Mitől lesz jó a körözött?

Mitől lesz jó a körözött?

Figyelt kérdés
Az enyémnek általában hagymás túró íze van. Amit a piacon veszek, az meg isteni. De akárhogyan kérdem, nem árulják el a titkos összetevőt.

2018. okt. 27. 17:20
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
100%
Én juhtúróból csinálom, kevés tejföllel. Só, őrölt kömény, édes pirospaprika, és az az igazi lapos lilahagyma, ami nem erős, hanem inkább édeskés.
2018. okt. 27. 18:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 12/16 anonim ***** válasza:
100%
#11 Azt a lapos lila hagymát hívják sonkahagymának.
2018. okt. 27. 19:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 13/16 anonim ***** válasza:
100%

#12: még sose hallottam így, gondolom, tájegység függő...

Számomra csak lilahagyma :D

2018. okt. 27. 20:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 14/16 anonim ***** válasza:
100%

Nem hagyott nyugodni, rákerestem a sonkahagymára. Bevallom, eddig nem találkoztam vele, de nem erre gondoltam.

Sonkahagyma:

[link]


Amire én gondoltam:

[link]

2018. okt. 27. 20:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 15/16 anonim ***** válasza:
77%

Liptói körözött túró

Hozzávalók:

30 dkg juhtúró

10 dkg vaj

1 fej lereszelt vöröshagyma (lehet finomra vágott is)

1 kiskanál mustár

Ízlés szerint só, bors, őrölt kömény, őrölt édes paprika

A vajat robotgéppel kihabosítom, hozzá keverem az áttört juhtúrót, a reszelt vöröshagymát, és a fűszereket és tovább verem amíg egészen könnyű krémes, habos lesz. Hűtőben teszem pár órára, hogy az ízek összeérjenek.

2018. okt. 27. 21:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 16/16 anonim ***** válasza:
100%
Én lilahagymával készítem, mivel a nyers vöröshagyma nekem túl agresszív ízű. A megfelelő fűszerezéstől lesz jó, no meg a jó minőségű, ízű túrótól. Én a házi, krémes túrót szeretem, más kérdés, hogy a szervezetem nem kezeli jól a túrót, így azt pont nem teszek az ilyen stílusú kencémbe. De néha megkóstolom azért a rendes (bár nem juhtúrós, azt nem szeretem) körözöttet is, ugyanúgy az ízesítést és a krémességet kell jól eltalálni ahhoz, hogy finom legyen. Ha csak hagymás túrót érzel, nyilván nincs benne elég kömény, mustár, pirospaprika...
2018. okt. 27. 23:35
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!