Mitől lesz jó a körözött?
Figyelt kérdés
Az enyémnek általában hagymás túró íze van. Amit a piacon veszek, az meg isteni. De akárhogyan kérdem, nem árulják el a titkos összetevőt.2018. okt. 27. 17:20
1/16 anonim válasza:
Én teszek bele 2/3-1/3 juhtúrót, nagyon apróra vágott vöröshagymát, őrölt köményt, sót, borsot, mustárt és hogy színe legyen, kevés pirospaprikát.
2/16 anonim válasza:
1-vagyok és kihagytam belőle az igazi vajat, mert én nem teszek bele és kimaradt az 1-2 kanál tejfölt, hogy jól keverhető legyen.
3/16 anonim válasza:
Fehérbors szendvics vagy teavaj reszelt fokhagyma friss petrezselyem őrölt kömény fűszerpaprika .
4/16 anonim válasza:
És még mindig 1-es vagyok:
Ha nem teszel bele juhtúrót, az sem gond, simából is isteni lesz, ahogy leírtam.
Csak az eredeti körözött juhtúróból készül, így a hagyományos.
5/16 anonim válasza:
Az alaprecept: túró, tejföl, vörös hagyma apróra vágva (nem reszelve, mert akkor keserű lesz), só, őrölt édes paprika, őrölt köménymag. Ami tuti feldobja: a juhtúró, ha nem túl érett. A konzisztenciájának és zamatának is jót tesz. Az összetevők többi részét magad kell kitaláld: zöldfűszer, erőspista, akármi. Jó kísérletezést.
6/16 anonim válasza:
A titkos összetevő a fent leírtakon kívül egy korty sör. Van, aki apróra vágott csemege uborkát is tesz bele, én nem szoktam. Csak juhtúróból csinálom, lehet keverni is.Tehéntúróból nem az igazi.
8/16 A kérdező kommentje:
Á, köszi a tippeket. Szereznem kell juhtúrót, mert ezek szerint a kétféle túró lehet a titok. :) Bár a piacos néni juhtúrós körözöttnek árulja az övét. Ami még érdekes, hogy lilahagyma van az övében, és gyanakszom arra is, hogy édes hagyma lehet?
2018. okt. 27. 18:13
9/16 anonim válasza:
ötös vagyok
Magam lilahagymával (vagy sonkahagymával) készítem, de az nem az eredeti recept része, mint a fokhagyma sem. Az anyagot habosra kell keverni! Ha állni hagyod, akkor a sónak van esélye felpuhítani a hagymadarabkákat.
10/16 anonim válasza:
#6-os vagyok. Én is lilahagymával vagy újhagymával készítem, az nem keserű.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!