Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Mitől lesz jó a körözött?

Mitől lesz jó a körözött?

Figyelt kérdés
Az enyémnek általában hagymás túró íze van. Amit a piacon veszek, az meg isteni. De akárhogyan kérdem, nem árulják el a titkos összetevőt.

2018. okt. 27. 17:20
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
100%
Én teszek bele 2/3-1/3 juhtúrót, nagyon apróra vágott vöröshagymát, őrölt köményt, sót, borsot, mustárt és hogy színe legyen, kevés pirospaprikát.
2018. okt. 27. 17:39
 2/16 anonim ***** válasza:
100%
1-vagyok és kihagytam belőle az igazi vajat, mert én nem teszek bele és kimaradt az 1-2 kanál tejfölt, hogy jól keverhető legyen.
2018. okt. 27. 17:42
 3/16 anonim ***** válasza:
79%
Fehérbors szendvics vagy teavaj reszelt fokhagyma friss petrezselyem őrölt kömény fűszerpaprika .
2018. okt. 27. 17:42
 4/16 anonim ***** válasza:
100%

És még mindig 1-es vagyok:

Ha nem teszel bele juhtúrót, az sem gond, simából is isteni lesz, ahogy leírtam.

Csak az eredeti körözött juhtúróból készül, így a hagyományos.

2018. okt. 27. 17:53
 5/16 anonim ***** válasza:
89%
Az alaprecept: túró, tejföl, vörös hagyma apróra vágva (nem reszelve, mert akkor keserű lesz), só, őrölt édes paprika, őrölt köménymag. Ami tuti feldobja: a juhtúró, ha nem túl érett. A konzisztenciájának és zamatának is jót tesz. Az összetevők többi részét magad kell kitaláld: zöldfűszer, erőspista, akármi. Jó kísérletezést.
2018. okt. 27. 17:55
 6/16 anonim ***** válasza:
64%
A titkos összetevő a fent leírtakon kívül egy korty sör. Van, aki apróra vágott csemege uborkát is tesz bele, én nem szoktam. Csak juhtúróból csinálom, lehet keverni is.Tehéntúróból nem az igazi.
2018. okt. 27. 17:56
 7/16 anonim ***** válasza:
86%
2018. okt. 27. 18:04
 8/16 A kérdező kommentje:
Á, köszi a tippeket. Szereznem kell juhtúrót, mert ezek szerint a kétféle túró lehet a titok. :) Bár a piacos néni juhtúrós körözöttnek árulja az övét. Ami még érdekes, hogy lilahagyma van az övében, és gyanakszom arra is, hogy édes hagyma lehet?
2018. okt. 27. 18:13
 9/16 anonim ***** válasza:
100%

ötös vagyok

Magam lilahagymával (vagy sonkahagymával) készítem, de az nem az eredeti recept része, mint a fokhagyma sem. Az anyagot habosra kell keverni! Ha állni hagyod, akkor a sónak van esélye felpuhítani a hagymadarabkákat.

2018. okt. 27. 18:17
 10/16 anonim ***** válasza:
100%
#6-os vagyok. Én is lilahagymával vagy újhagymával készítem, az nem keserű.
2018. okt. 27. 18:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!