Hogyan tudnàm (ha lehetséges egyàltalàn) az áfonyadzsemet lekvàrszerűvé alakítani?
Figyelt kérdés
A mai vacsihoz àfonyalekvàr tàrsul (szarvaspörkölt), de kevés a lekvár, boltban meg csak dzsem volt.
Ha valaki esetleg...
Nagyon megköszönöm a választ előre is :)
2018. okt. 20. 14:49
1/5 anonim válasza:
Tedd egy edénybe a lekvárral együtt, melegítsd meg és szükség esetén tegyél bele egy kevés áfonyalevet. (esetleg almalé vagy víz is jó lehet)
2/5 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm!
(Mellesleg most lett közölve, hogy egy óràval hamarabb jönnek a vendégek.Rágyújtani nincs időm...brrr)
2018. okt. 20. 15:21
3/5 anonim válasza:
Ahhoz, hogy a viszonylag híg dzsemből (majdnem) lekvár legyen, sűríteni kell. Óvatosan melegítsd fel, a levet, amit engedett, szűrd le róla, oldj fel egy kevés zselatint (vehetsz ki hozzá a dzsem levéből is) és óvatosan keverd bele.
A másik lehetőség, hogy melegítés után az engedett levet lassan elpárologtatod.
5/5 A kérdező kommentje:
Oké, most néztem a dzsemet, nem vészesen kemény, pàrom azt mondja, jó az, hagyjam így.
(Nem új vendégek jönnek, majd kitalàlom a dzsem sorsàt)
2018. okt. 20. 15:40
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!