Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Hogyan tudnàm (ha lehetséges...

Hogyan tudnàm (ha lehetséges egyàltalàn) az áfonyadzsemet lekvàrszerűvé alakítani?

Figyelt kérdés

A mai vacsihoz àfonyalekvàr tàrsul (szarvaspörkölt), de kevés a lekvár, boltban meg csak dzsem volt.

Ha valaki esetleg...

Nagyon megköszönöm a választ előre is :)


2018. okt. 20. 14:49
 1/5 anonim ***** válasza:
Tedd egy edénybe a lekvárral együtt, melegítsd meg és szükség esetén tegyél bele egy kevés áfonyalevet. (esetleg almalé vagy víz is jó lehet)
2018. okt. 20. 15:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 A kérdező kommentje:

Nagyon köszönöm!


(Mellesleg most lett közölve, hogy egy óràval hamarabb jönnek a vendégek.Rágyújtani nincs időm...brrr)

2018. okt. 20. 15:21
 3/5 anonim ***** válasza:
71%

Ahhoz, hogy a viszonylag híg dzsemből (majdnem) lekvár legyen, sűríteni kell. Óvatosan melegítsd fel, a levet, amit engedett, szűrd le róla, oldj fel egy kevés zselatint (vehetsz ki hozzá a dzsem levéből is) és óvatosan keverd bele.

A másik lehetőség, hogy melegítés után az engedett levet lassan elpárologtatod.

2018. okt. 20. 15:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/5 anonim ***** válasza:
100%
Jo ahhoz a dzsem is.
2018. okt. 20. 15:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/5 A kérdező kommentje:

Oké, most néztem a dzsemet, nem vészesen kemény, pàrom azt mondja, jó az, hagyjam így.

(Nem új vendégek jönnek, majd kitalàlom a dzsem sorsàt)

2018. okt. 20. 15:40

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!