Lehetséges olyan italt készíteni amiben van alkohol viszont nem érződik rajta az alkoholos íz abszolút?
Hát nekem már sikerült olyan koktélt kikevernek, amin semmi nem érződött az alkoholból, csak utólag. :D
De sajnos összetételre nem emlékszem. Meg abból a buliból amúgy se sokra...
Lehet kísérletezni, agresszívabb aromájú gyümölcslevek és semlegesebb alkoholos italok kombinációja, plusz koktélízesítő szirupok, ki lehet hozni valamit.
Amúgy tapasztalatom szerint emberenként is iszonyatosan eltér az érzékelés képessége.
El nem tudom képzelni, hogy sok alkoholt ne érezzek ki valamiből, de enyhébb esetben vagy rosszabb érzékelésű embernél lehetnek ilyesmik, engem is érdekel, vajon mi hat ilyen irányban. De csodákat nem várnék. 50% alkohol az brutális, azt szerintem totális képtelenség elnyomni, erős meg minden, nemcsak az íz alapján érezzük az alkoholt.
Bizonyára édes italokban kell gondolkodni, az olyanok engem is megkavarnak, érzem, hogy alkoholos, de sokkal gyengébbre tippelnék (de a tokaji aszút sokkal erősebbnek érzem, mint amilyen, ezért iszom max. egy felest belőle, de inkább kevesebbet, szóval a fene se ismeri ki magát, ha alkoholról van szó).
Molakulaszinten halvány fogalmam sincs.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!