Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Próbáltátok már befőzéskor a...

Próbáltátok már befőzéskor a tartósításnak ezt a módját?

Figyelt kérdés
Az egyik szakácskönyvben olvastam, hogy amikor befőzünk,( szörp, befőtt stb.) ne csavaros tetővel, hanem dupla celofánréteggel zárjuk le az üveget. A szalicilt pedig, a két celofánréteg közé tegyük, és így nem fog érintkezni a cuccal. Viszont így hogyan tartósít ?????
2010. jún. 23. 07:40
 1/3 anonim ***** válasza:

A celofán átengedi a levegőt,és így a tartósítószert is.

Azt viszont nem árt tudni,hogy a csak celofánnal lekötött befőttek,lekvárok teteje egy idő után "kiszárad". Ha a lekvárt túl sokáig ( egy-két év) tárolod,akkor egészen keményre is besűrűsödhet.

Régen ezért tettek a celofán tetejáre még egy réteg pergamen papírt. Ma a sütőpapír is megfelel erre a célra.

Én minddig így használom a befőttekhez.

2010. jún. 23. 07:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/3 A kérdező kommentje:

Köszi a választ !! Akkor úgy csinálja, hogy celofán, szalicil, celofán, sütőpapír? Biztosan nem fog megromlani?

Így csinálod te is ?

2010. jún. 23. 08:03
 3/3 anonim ***** válasza:
72%
A szalicilnek a két celofán közt semmi értelme. Teljesen felesleges. Ha tisztán főzöl be, akkor a cukor bőven elég tartósító. Én teszek el csavarosba is és celofánnal is, mindíg szalicil nélkül (a szalicil allergizáló is) és van 5 éves lekvárom is, semmi baja.
2010. jún. 23. 08:35
Hasznos számodra ez a válasz?

További kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!