Főtt kukoricát meddig szoktátok főzni?
A főtett már semeddig..
Amúgy,ha kukoricát én 35-40 percig szoktam főzni!
A főtt kukoricát nem kell főzni ! :)
Amúgy változó.
Ha veszel a boltban morzsolt ,fagyasztott kukoricát, azt a forrásba levő vízbe beszórod. Mire újra felforr, addigra már ehető is.
Ha csöveset veszel, akkor a zsenge kukoricát beteszed a hideg vízbe és forrástól számítva 5-6 perc is elég lehet.
Így Augusztus végén kapható csöveket már tovább kell főznöd és messze nem olyan jó.
Ilyenkor már inkább a fagyasztottra szavazok.
Mindegyiknél fontos, hogy ha kiveszed a vízből, azonnal hűtsd le, hogy ne párologjon el a szemekből a víz.
1-es, nálunk is régebben ez volt a szokásos, mígnem az egyik árus azt mondta, hogy 8 percig kell főzni az övét. Kipróbáltam, tökéletes lett.
Persze csemege kukoricáról van szó.
Fehér hajút szigorúan !
Igen, jól írták előttem, forrástól számítva 10 percig.
Az öreg kukoricával szintén ez a helyzet, annak is elég a 10 perc, mert utána már csak keményedik mint a tojás, nem lesz puhább.
Amelyik kemény marad 10 perc után is, azt inkább egyék meg a csirkék, vagy kuka.
Én nem főzöm, hanem gőzölöm. Nagy fazékba beteszem a párolóbetétet, kis víz bele, rá a kukoricák, és úgy kb. 10 percig párolom, forrástól. Általában a fedő alatt hagyom kihűlni.
Korábban én is főztem, a tesómnál láttam ilyen módon, és nagyon ízlett, azóta én is így csinálom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!