Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Főtt kukoricát meddig szoktáto...

Főtt kukoricát meddig szoktátok főzni?

Figyelt kérdés
2018. aug. 30. 22:40
 1/8 anonim ***** válasza:
45%

A főtett már semeddig..

Amúgy,ha kukoricát én 35-40 percig szoktam főzni!

2018. aug. 30. 22:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 anonim ***** válasza:
92%

A főtt kukoricát nem kell főzni ! :)


Amúgy változó.


Ha veszel a boltban morzsolt ,fagyasztott kukoricát, azt a forrásba levő vízbe beszórod. Mire újra felforr, addigra már ehető is.


Ha csöveset veszel, akkor a zsenge kukoricát beteszed a hideg vízbe és forrástól számítva 5-6 perc is elég lehet.


Így Augusztus végén kapható csöveket már tovább kell főznöd és messze nem olyan jó.

Ilyenkor már inkább a fagyasztottra szavazok.


Mindegyiknél fontos, hogy ha kiveszed a vízből, azonnal hűtsd le, hogy ne párologjon el a szemekből a víz.

2018. aug. 30. 22:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/8 anonim ***** válasza:
90%

1-es, nálunk is régebben ez volt a szokásos, mígnem az egyik árus azt mondta, hogy 8 percig kell főzni az övét. Kipróbáltam, tökéletes lett.

Persze csemege kukoricáról van szó.

Fehér hajút szigorúan !

2018. aug. 30. 22:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/8 anonim ***** válasza:
93%
Forrástól számítva 10 percig.
2018. aug. 30. 23:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/8 anonim ***** válasza:
88%
Én egyébként nagyon szeretem a frissen tört zsenge kukoricát nyersen szemenként eszegetni. Amikor olyan tejesek a szemek.
2018. aug. 31. 00:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/8 anonim ***** válasza:
78%

Igen, jól írták előttem, forrástól számítva 10 percig.


Az öreg kukoricával szintén ez a helyzet, annak is elég a 10 perc, mert utána már csak keményedik mint a tojás, nem lesz puhább.

Amelyik kemény marad 10 perc után is, azt inkább egyék meg a csirkék, vagy kuka.

2018. aug. 31. 10:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/8 anonim ***** válasza:
0%
Semmeddig... kétszer minek?
2018. aug. 31. 10:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/8 anonim ***** válasza:

Én nem főzöm, hanem gőzölöm. Nagy fazékba beteszem a párolóbetétet, kis víz bele, rá a kukoricák, és úgy kb. 10 percig párolom, forrástól. Általában a fedő alatt hagyom kihűlni.

Korábban én is főztem, a tesómnál láttam ilyen módon, és nagyon ízlett, azóta én is így csinálom.

2018. szept. 6. 11:09
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!