Hogyan kell házilag pattogtatni a kukoricát?
Kaptam sok-sok cső pattogtatni való kukoricát. De egyszerűen nem sikerül elkészíteni. Már kétszer próbáltam, és mindkétszer odaégett az egész. :(
Száraz lábosban próbáltam a gázon egyszer fedővel, másodjára anélkül. És egy-két szem félig kifordult, de aztán pár pillanat alatt odaégett az egész, pedig takarékon próbáltam.
Valakinek van bevált módszere?
Serpenyőben csináltam régen egy kis olajjal az alján. A tetejét pedig lefedtem alufóliával. A lángra már nem emlékszem.
De egyébként van erre külön gép is, forró levegőt fúj a kukoricaszemekre, amikor kipattognak, akkor pedig kirepülnek egy edénybe.
Sós: egy kuktába fél ek. zsírt rakok, egy tk. sóval. Elkezdem melegíteni egy nagy kuktában, majd amikor felolvadt és folyós a zsír, annyi kukoricát rakok bele, hogy pont elfedje az alját. Lefedem fedővel vagy alufóliával, és amikor elkezd pattogni, rázogatom. Pár perc és kész.
Csokis: az előbb csináltam, egy ek. zsírhoz fél ek. kakaóport kevertem, majd szintén amikor folyós lett, bele a kukoricát. Amikor majdnem pattog, egy ek. kristálycukrot szórtam a tetejére és rázogattam. Nagyon finom lett!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!