Legolcsóbban kihozni az ételt 3 műszak mellett 1 személyre?
Elöször is keress új recepteket, mert 5 féle ételböl nem lehet változatosan étkezni. (És a pörkölt és társain kívül is igen sok van, ami nem drága!)
Másodszor egyszerre fözz nagy mennyiségeket és utána adagonként fagyaszd le, akkor akármikor elö tudsz venni valamit, és nem kell mindig fözni.
Ha sokféle van fagyasztva, akkor tetszés szerint ki tudod választani, éppen mire van kedved.
Ha így fözöl, akkor jóval olcsóbb, mint minden egyes alkalommal valami picit fözni.
Emellett nem árt, ha heti tervet készítesz, hogy melyik nap mit akarsz enni, akkor könnyebb kitalálni, mit és mennyit kell vásárolni, ez hetente egyszer böven elég, közben nem vagy csak ritkán kell valami kisebb dolgot venni.
A rendelés nem jó ötlet, mert egyrészt nem olcsó, másrészt rengeteg nem belevaló dolgot tartalmat, harmadszor meg reggel kiszállítják és amíg nem érsz haza, addig áll valahol az ajtó elött, és adott esetben éppen megrolmik, mire ennéd.
"Ha elmegyek a boltba,veszek pár dolgot,egyből 4-5 ezer Ft,és ebben nem sok minden van. ... Délelőttös héten 14:45-re érek haza,és nem biztos hogy akkor még van menü"
Nem csak egy bizonyos hely menüjében lehet gondolkodni. Ha elmész a boltba, vehetsz kész kaját is, amit csak melegíteni kell, és akkor tökmindegy, hogy mikor érsz haza, ott figyel a hűtődben a menüd, akkor melegíted, amikor akarod.
A menüt félreteszik, persze, de arra számíts, hogy ha normális mennyiséget akarsz, meg nem kispórolós receptből főzik, az azért nem olcsó. Inkább 5 napra 7000, nem egy hétre. Tény, hogy változatosabb gyorsabb, kényelmesebb.
De egyértelműen olcsóbb, ha otthon főzöl. Nem tudom mennyire tudsz főzni, ez alatt azt értem, hogy ha neked az otthon főzés is drága, akkor nyilvánvalóan közel sem olyan technológiákat, trükköket, alapanyagokat alkalmazol, és nem olyanokat főzöl, mint ahogy, és amiket egy étteremben főznek. (egy pörkölt mondjuk magasan az egyik legdrágább "átlag" kaja.
Úgyhogy alapvetően az lenne a legtutibb megoldás, ha megtanulnál otthon úgy főzni, mint ahogy az étteremben főznek menüt, csak hát ugye ezt ők tanulják vagy 8-10 évig, úgyhogy ebbe azért kell energiát fektetni, bőven.
Ellenben ha pár tipikus spórolós módszert megtanulsz, akkor szerintem a fagyasztgatás is opció lehet. Tehát több adagot főzöl, jóval többet, és 2-3 adagosával lefagyasztod. Ezt megcsinálod mondjuk 15-20 féle kajával (ez idő amíg felfőzöd ezt a mennyiséget, de utána már csak pótolgatni kell)
aztán változatosan, össze vissza veszed elő a fagyról.
Nekem félkiló darált húsból (5-600Ft) 12 fasírt lesz úgy, hogy nem tömöm tele kenyérrel. De lehet belőle töltött paprika, töltött káposzta, bolognai tészta, valamilyen rakott zöldség és ezeket mind lehet fagyasztani is.
6 szem krumpliból 2 evésre paprikás krumpli, vagy rakott krumpli.
Főzelékek, zöldborsó sült virslivel, sárgaborsó sült szalonnás "kakastaréjjal", spenót-sóska bundás kenyérrel, bab és lencse egy kis füstölttel, zöldbab-tök némi pörkölttel, krumplifőzelék fasírttal ...
Tészták, amik laktatnak is (juh)tűrós sztrapacska pörccel, milánói, lapcsánka fokhagymás tejföllel, mákos/diós guba, grízes tészta lekvárral, gombóc, derelye, túrós csusza, tojásos nokedli, lecsó tarhonyával vagy rizzsel esetleg tojással,
Veszel 6 db csirkecombot farrésszel, kilója 400 Ft. alatt van, 2-őt megtöltesz áztatott kenyérrel(só, bors, tojás, petrezselyem) 2-öt kirántasz, 2-öt lesütsz fokhagymásan és 3x étkeztél nagyjából 1500-ból, dugig.
1 kg csirkeszárnyat (400Ft) lesütsz, megeszed rizzsel vagy valamilyen mártogatóssal.
Nem is tudom, de reggelig tudnám sorolni, mind olcsó, gyors, laktató, a zöme fagyasztható.
Csak rá kell szánni 1-2 naponta 1 órát és 2-3 félét összedobni.
6-hoz még:
Félkiló csirkemáj 250Ft és jó resztelt májnak krumplival, koviubival, vagy kirántani, tényleg fillérekből.
16:09-es "nagyon nem szeretem a felengedett kaja izet"
A fagyasztott és felengedett kajának ugyanolyan az íze, mintha nem lett volna fagyasztva, ha megfelelöen fagyasztod és olvasztod ki.
A legtöbb rendelös kaja is fagyasztott és felengedett, és mégis jónak találod!
"A legtöbb rendelös kaja is fagyasztott és felengedett"
Az ételfutáros kaják nem, azokat főzés után frissen tálalják, aztán lehűtik, de fagyasztani nem fagyasztják. Fagyasztott kajából készültet nem rendelnék.
"Az ételfutáros kaják nem, azokat főzés után frissen tálalják, aztán lehűtik, de fagyasztani nem fagyasztják. Fagyasztott kajából készültet nem rendelnék."
Pedig sok helyen az elkészült kajákat fagyasztják és a rendelés szerint felolvasztják és úgy szállítják!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!