Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Cukrászokat vagy/és tapasztalt...

Cukrászokat vagy/és tapasztalt süteménykészítöket kérdeznék (? )

Figyelt kérdés

A linzertésztáknál mi lesz a különbség, ha egész tojás, tojás sárgája van benne, illetve ha teljesen tojás nélkül készül?

A receptekben teljesen láthatatlan számomra, mikor melyik szükséges, és hogy mit "okoz" a tojás/tojás sárgája vagy ennek hiánya. A kész sütin észrevehetö a külnöbség, és ha igen, akkor milyen esetben mi?

(Kérek mindenkit, olyan válaszokat, hogy úgy csináld, ahogy a receptben van, mellözzék, az elméleti része érdekel a témának!)

Elöre köszönöm, ha valaki segít eligazodni ebben a témában.



2018. júl. 18. 11:52
 1/2 anonim ***** válasza:

A tojás amolyan "ragasztóanyag" benne...


Ha egy tésztában van tojás, akkor könnyebben összeáll, nem esik szét.

És inkább csak a fehérje a "ragasztó" a sárgája inkább folyadéknak minősíthető, na meg persze színezőnek! Ha nem kell egy tésztába "ragasztóanyag", de mégis raknak bele sárgáját, akkor az inkább csak azért, hogy szép színt adjon. A fehérje nem felvert állapotban nehezíti is a tésztát, pl ezért nem kell kelt tészták többségébe. Sárgáját viszont a legtöbb fánkba is tesznek a színe okán...


Ha egy linzerbe nem megy tojás (fehérje), akkor sokkal omlósabb és morzsalékosabb lesz.


Próbáld ki egyszer egy időben mind a hármat!

2018. aug. 3. 07:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/2 A kérdező kommentje:
Köszi a segítséget, meg lehet, hogy tényleg kipróbálom, hogy milyen lesz különbözö módokon!
2018. aug. 3. 10:58

További kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!