Mi a tipikus ‘strandos’ palacsinta receptje?
Nem tudom nálatok milyne a házi és milyen a strandos. Leírom mik az én tapasztalataim:
cukor: édesebb vagy kevésbé édes, több cukorral szárazabb a tészta és hamarabb megsül, hamar magkapja a kérgét.
tej/szóda/víz: tömörebb vagy lazább a tésztája.
liszt(sima-rétes): rétessel nyúlósabb, simával tömörebb.
tojás: ez a ragasztó anyag, megmarad egyben, rugalmas, vagy szétesik(miután már megsült), a sárgájától lesz színe a tésztának.
olaj: tésztába keverve, vagy sütéskor az edényre, iylenkore nem szívja magába a tészta, de frissen zsíros a tapintása amit sokan nem szeretnek.
só: ízlés szerint.
Felént a strandokon sok vízzel és szódával, kevés tejjel, kevés cukorral, kevés sóval, rétesliszttel, kevés tojással szokták készíteni és az olajat a tésztájába teszik.
Én otthon csak tejjel, simalisztel, annyi cukorral amennyit elbír, hogy még ne égjen le ameddig megsül a tészta és az olajat sütéskor eszem az edényre.
Most komolyan: neked a strandos palacsinta ízlik jobban? Megmondom: liszt, szóda, víz, csipetnyi só, csipetnyi cukor, kevés tojás. Négy főre mondjuk 1 db, de tojás nélkül is működik. Kicsi merítőkanalat használj, a lehető legkisebbet. A serpenyőbe tegyél használt olajat, forrósítsd fel, merítsd a tésztából és körkörösen folyasd szét 1 milliméter vastagságúra.
Tuti strandos lesz. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!