Élelmiszer molyok ellen mi vált be nálatok?
Már nagyon elegem van ezekből a szárnyas fenevadakból. A lisztet, a zsemlemorzsát, a darált és egész kekszet, még az ételízesítőt is ellepték. Hogy ez utóbbiban mit keresnek, el nem tudom képzelni.
Tavaly-tavalyelőtt raktam ki molycsapdákat, ami szép számmal meg is fogdosta a ragadós felületével, de olyan érzésem, volt, hogy előtte kevesebb volt a moly. Ezek a csapdák szexferomonokat bocsátanak ki, amire mennek a hímek. De a nőstények hová mennek, diszkóba ?
Tavaly elkezdtem minden befőttes üvegekbe tenni. Mindig lezárom és lezárás előtt még a fedélbe is benézek, nincs e elbújva a menetek közt egy-egy példány.
Most úgy tapasztalom, hogy még az üvegekben is előfordul ez a pókháló szerű anyag, ami biztos jele a molynak. Lehetséges, hogy már a bolti vásárláskor is benne vannak a petéik ?
A nöstények akárhová mennek, ha nincsenek megtermékenyítve, akkor nem raknak petéket, azaz nem lesz kukac semmiben. szóval a csapdák jók, mert nem találkoznak össze...
Az jó módszer, hogy mindent lezárható üvegben tartasz, mert így csak azt kell kidobni, amiben találsz valamit.
Egyébként tényleg sok mindenben van már vásárláskor is.
Én is küzdöttem sokat... Huhh
Ami bevált: bármit veszek, amibe belemehet, megy az egyből a fagyasztóba itthon. Egy éjszaka is elég. Ha volt is benne, megfagyott.
Mert sajnos a boltban vesszük meg a molyt.
A fagyasztásra nem gondoltam, de ha már itt vagyunk, akkor a mikró is jó lehet sok mindennél. Liszt , ilyenek elviselik.
Rizsnél, nem is tudom melyik lenne a jó.
Mák , dió fagyasztható ?
Most jutott eszembe, ez a kék világítás, amit az áruházak húspultjainál használnak használható lenne molyoknál is ?
Kéken megvilágított légypapír is talán megtenné.
Az a kék vajon ugyanaz lehet , mint a pénzvizsgálók fénye, mert azt ledekkel is könnyű kivitelezni.
Na megyek a tudományos csapathoz, megkérdezem.
Először is dobj ki mindent, majd erősen fertőtlenítsd ki a tárolóhelyet, szekrényt, spejzt, ügyelve a rejtett zugokra.
Ezek után pedig mindent, amikor hazaviszed, fagyassz ki 48 órán át. Ez biztosan elöli a molyokat, de ezek után is tartsd zárt befőttes üvegben a dolgokat.
A minden alatt értem a fűszereket, a liszteket, a rizseket, a zsemlemorzsát, búzadarát, egyebeket, egészen a dióig, mákig stb.
És tegyél szúnyoghálót is fel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!