Már egy jó ideje, hipermarketekben vásárolt tojások megfőzése után a megpucolásuk során rétegesen leválik a fehérjéjük is, többnyire a héjhoz tapadva. Miért van ez az új idegesítő szokásuk, mit lehetne tenni ez ellen?
Sajnos ez a házival is előfordul, főleg, ha nagyon friss a tojás.
Só kell a főzővízbe, és főzés után az azonnali lehűtés , addig, míg a tojások ki nem hűlnek benne. vagyis folyamatosan cserélni a felmelegedett vizet.
A tompa végénél kezdd feltörni, ahol a légbuborék van.Ha sikerül elkapni a fonalat, vagyis a hártyás részt, akkor, ha szerencsénk van könnyen lejön a héj.
Legalább havonta felteszi valaki ezt a kérdést- na nem pont ilyen formában- de a lényeg a tojáspucolás.
Évek óta ontjuk az ötleteket, de 100 %-os recept nincs rá és nem is lesz, sajnos.
Házi tojás is meg tudja csinálni, nyugi. Én úgy tudom, a friss tojásnál nincs megoldás, amúgy olvastam sokfélét, de ha a tojás eltökélt volt, nekem aztán semmi nem segített (sok sót azért nem pazaroltam ilyesmire).
Igaz, nagyon ritkán főzök tojást, így engem kevésbé zaklat fel a dolog.
Nagyon köszönöm a válaszokat.
Legalább 2-3 hetes tojásokkal is (hűtőszekrényben tároltakkal) pontosan ugyanolyan mértékben előfordul Nálam.
A sózást, azonnali lehűtést, tompa végénél kezdést, youtube-os tojáspucolást külön köszönöm.
Egy korábbi gyakori kérdések link, amire persze csakis a kérdésem feltevése után voltam képes rábukkanni :):
http://www.gyakorikerdesek.hu/etelek-italok__sutes-fozes__77..
Ha tudtok még ide vonatkozó gyakori kérdések linket, szerintem jót tesz a témának; én 15 perc eredménytelen (réteges szóhoz ragaszkodtam) gúglizás után untam meg és fordultam ide feltenni a kérdést.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!