Salátához milyen öntetet használjak, ami nem hizlal?
Főételként gondolom a salátát. Jégsaláta, répa, csirke, feta sajt, paradicsom, uborka, pirítós kenyérkockák lennének benne, és eddig én mindig vettem kész salátaöntetet (Cézár, Ezersziget, Francia), de múltkor jöttem rá, hogy ezek ugyan finommá teszik, de hizlalóak.
Mit öntsek rá tehát a salátámra? Nem szeretnék magamnak öntetet kikeverni. Balzsamecet pl. finom a felsorolt alapanyagokat tartalmazó salira? Vagy mit ajánlotok még? Előre is nagyon szépen köszönöm!
22/L
A kalóriatöbblet hizlal. Ha főételként ennék salátát, nem győzném önteni rá a zsírt, hogy koplalás helyett tempós fogyást adjon a napom. Persze ettől rossz lenne, csak arra kívántam utalni, hogy ne félj már egy kevés kalóriától, ha eyszer főételként eszed. KELL a kalória, így is brutál kalóriaszegény lesz a cucc, bár azért vannak benne a zöldségeknél tartalmasabb dolgok, de gondolom, kis mennyiségben. Úgyhogy egy zsírosabb öntet határozottan jót tenne. Nagyon kevés zsír kell egy nagy halom salátába is, felesleges aggódni miatta. A vitaminok felszívódásának pedig jót tesz.
A balzsamecet elég jól megy a fenti összeállításhoz, én simán csak azt szoktam önteni rá (plusz másféle ecetet is, mert nekem a balzsamecet túl cukros), a zsiradékot a gazdagon adagolt sült hagyma, esetleg valami fasírt szokta hozni :) De anélkül is finom (de akkor valami zsíros sajt kéne bele, mert zsír kell a salátába). Úgyhogy a vizezett ecet szerintem príma salátaöntet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!