Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Zölddió lekvár szilvalekvár...

Ignis Subdialis kérdése:

Zölddió lekvár szilvalekvár állagúra?

Figyelt kérdés
A Herbáriának van ilyen fekete, krémes, szilvalekvárhoz hasonló, karakteres ízű zölddió lekvárja. Tavaly ezt a receptet csináltam meg: [link] De nem állt össze egyáltalán, csak egy vizes, híg massza lett, pedig a főzővizet is leöntöttem róla és a szirupból se tettem rá mind. Ízre se lett olyan, hanem sokkal könnyedebb annál. Van valakinek tapasztalata, hogyan lehet "lekvárosabbra" készíteni?

2018. jún. 6. 00:29
 1/2 anonim ***** válasza:
100%

Sosem készítettem még zölddió lekvárt, de anyai nagymamám mindig tett el, lekvárt és befőttet is.

Egészen biztosan nem volt benne alma. Csak a dió,

Fahéj és szegfűszeg, nameg rengeteg cukor. Arra is emlékszem, hogy több napig készült, többször felforralom, amíg a szirup egészen sűrű, mézszerű lett.

Elolvastam a receptet, és az azonnal feltünt, hogy nagyon sok a folyadék.

Kerestem a receptjeit között, de nem találtam meg, viszont itt egy dióbefőtt recept, aminek az elkészítése hasonló ahhoz, ahogy az emlékemben él.

[link]

2018. jún. 6. 07:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/2 anonim ***** válasza:
100%

Megvan a nagymamám receptje, de ez is befőtt


Zöld dió


Félig érett, zsenge diókat (legjobb június közepén) kötőtűvel sűrűn megszurkálunk, 8 napig vízben áztatjuk őket, a vizet ez idő alatt naponta váltogatjuk. 8 nap múlva a diókat habüstbe tesszük és gyönge sziruppal félpuhára főzzük. Ez azt jelenti, oly puhára, hogyha egy kötőtűvel beleszúrunk, az könnyen hatoljon bele.

Ekkor a szirupos diót porcelántálba öntjük és másnapig pihentetjük. Következő nap a szirupot leszűrjük róla, hozzáadunk egy darabka fahéjat és néhány szegfűszeget, majd a szirupot újból felfőzve a diókra öntjük; ezt az eljárást 6 napig megismételjük, majd üvegekbe téve szorosan lekötjük és 15 percig gőzben kipároljuk.

2018. jún. 6. 09:05
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!