Mennyire egészséges vagy nem az olyan lekvár, amiben kén dioxid van?
Figyelt kérdés
2017. márc. 15. 17:52
1/2 anonim válasza:
Ilyenfajta tartósításról még nem hallottam lekvár esetében. A borkénes kezelést elsősorban savanyúságoknál szokták alkalmazni, de ott az alkalmazott ecet miatt a keletkező kéndioxid rövid idő után elillan. Fehér húsú gyümölcsök kénezése befőtt készítés során szintén elterjedt (volt), de a forró felöntőléből az is gyorsan elillan. Ha van valamennyi kéndioxid a konzervált anyagban, akkor az elsősorban köhögést vált ki, ha teljesen meg akarnánk szabadulni tőle, akkor elég egy gyors felfőzés fogyasztás előtt.
2/2 A kérdező kommentje:
Horvát szilvalekvár. Azt írja, hogy szilva, cukor, citromcav, pektin és kén-dioxid van benne.
Most akkor föl kell főzni, evés előtt, hogy elpárologjon belőle a kén-dioxid? Vagy így is ehető.
Még azt írja, hogy felbontás után hűtőben kell tárolni.
2017. márc. 15. 18:27
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!