Milyen egészséges zsírok vannak?
Figyelt kérdés
Át kell térnem az egészségesebb étkezésre több okból is, de fogyni nem szeretnék, így érdekelne milyen egészséges zsírok vannak.2016. dec. 28. 20:44
2/6 anonim válasza:
Hát ha konkrétan zsírra gondolsz, akkor kókuszzsír, de ha olyan ételekre amik jó zsírokat tartalmaznak, akkor olívaolaj, lenmagolaj, olajos magvak(nem sózott) pl.mandula,kesudió,de a magvakból csak mértékkel, avokádó és főként a tengeri halak. Ezekből az ételekből tudod fedezni a napi zsírbeviteledet, ha fogyni szeretnél. Az állati zsírokat próbáld meg kerülni, pl. főként fehér húst egyél, heti 1-2x vöröshúst,de annak is egy soványabb részét(pl.marhalábszár), a tejtermékeket fogyókúra idején korlátozni kell,mindenből a ,,sovány" vagy ,,zsírszegény" változatot válaszd.
3/6 anonim válasza:
Jaj bocsánat, félre olvastam, szóval nem fogyás a cél. Hát konkrétan ugyanzok az egészségesek, amiket leírtam, de ha nem szeretnél fogyni,akkor nem kell korlátozni a fogyasztásukat :)
4/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat 😊
Kókuszolajat eddig csak a hajamra használtam, de akkor kipróbálom sütéshez is
2017. jan. 7. 10:37
6/6 tothp válasza:
Semmi baj az állati zsírokkal. Az epekiválasztás megfelelő működéséhez elengedhetetlen. (és az olajok ezt a funkciót nem pótolják)
Mértékkel kell fogyasztani. De ez minden más csoda zsírpótlóra is vonatkozik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!