Pasztörizált gyümölcslé fogyasztása egészséges?
Figyelt kérdés
Azt olvastam, hogy egyfajta "halott" lesz a gyümölcslé ettől az eljárástól, tehát a vitaminok és enzimek mértéke csökken benne.
Akkor jobb a házilag elkészített gyümölcslé?
Köszönöm!
2016. okt. 26. 14:26
2/2 anonim válasza:
A hőkezelés nyilván mindig ront kicsit a dolgokon, de ettől még egy csomó egeszséges anyag van benne. Enni se csak nyerset eszel, nem? Na, a főzés az durvább a pasztőrözésnél, mert hosszabb ideig tart.
Ettől függetlenül a gyümölcslével az a probléma, akár hőkezelt, akár nem, hogy jó magas a kalóriatartalma és túl könnyű belőle a kelleténél többet fogyasztani, sokan literszám isszák, mint a vizet, ez nem jó, ebből a szempontból nem jobb a kólánál és a többi cukros szarnál.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!