Kezdőoldal » Egészség » Bio életmód » Pasztörizált gyümölcslé...

Pasztörizált gyümölcslé fogyasztása egészséges?

Figyelt kérdés

Azt olvastam, hogy egyfajta "halott" lesz a gyümölcslé ettől az eljárástól, tehát a vitaminok és enzimek mértéke csökken benne.


Akkor jobb a házilag elkészített gyümölcslé?


Köszönöm!


2016. okt. 26. 14:26
 1/2 anonim ***** válasza:
A legjobb a sima gyümölcs.
2016. okt. 26. 14:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/2 anonim ***** válasza:

A hőkezelés nyilván mindig ront kicsit a dolgokon, de ettől még egy csomó egeszséges anyag van benne. Enni se csak nyerset eszel, nem? Na, a főzés az durvább a pasztőrözésnél, mert hosszabb ideig tart.


Ettől függetlenül a gyümölcslével az a probléma, akár hőkezelt, akár nem, hogy jó magas a kalóriatartalma és túl könnyű belőle a kelleténél többet fogyasztani, sokan literszám isszák, mint a vizet, ez nem jó, ebből a szempontból nem jobb a kólánál és a többi cukros szarnál.

2016. okt. 26. 14:43
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!